Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Pelmeně s masovou náplní

Pelmeně s masovou náplní

Potřebujeme:

Těsto: 300g hladké mouky, 1 vejce, špetka soli, 1 dl studené vody.

Náplň: 400g mletého masa (nejlépe mix hovězí a vepřové), lžička soli, špetka pepře, 1 cibule, trocha vody, 50g másla, 2 lžíce strouhanky.

Postup: Nejprve uděláme těsto. Mouku prosijeme na vál, uprostřed uděláme důlek, do něj rozklepneme vejce, osolíme a vypracujeme těsto. To necháme 20 minut odpočinout. Mezitím si uděláme náplň: smícháme maso, strouhanku, sůl, pepř, vodu, nadrobno pokrájenou cibulku. Do náplně však také můžeme přidat, co dům dal: houby, uzeninu, zeleninu.

Těsto pak rozválíme na tenký plát a skleničkou si vykrojíme kroužky. Doprostřed dáme lžičkou trochu nádivky, potom kolečka přehneme a okraje k sobě pevně přitiskneme. Můžeme také použít speciální formičku, kam vložíme plátek těsta, dovnitř dáme náplň a pelmeň jednoduše „scvakneme“. Než uděláme pelmeně, necháme vařit vodu, do ní je vhodíme a vaříme zhruba 10 minut. Podáváme horké s máslem a kysanou smetanou.

Marie Poštová


28.8.2007   Rubrika:   |   Komentářů 4   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Pelmeně s masovou náplní

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
mariena
mariena - 28.8.2007 16:23

Když jsem byla malá,měli jsme sousedku Rusku,přišla k nám s mužem se Svobodovou armádou.Ta vařila pelmeně zrovna takto,jen krájela čtverce a dělala pelmeně trojúhelníkové.Vždycky mě zavolala a já se mohla ujíst,byly výborné.Sama jsem je ještě nikdy nedělala,ale asi to zkusím

 
selma
selma - 28.8.2007 15:52

Dělám to trochu jinak....

 
ven.dulka
ven.dulka - 28.8.2007 10:57

1567: nene, pravé pelmeně maj být takhle, stočené jsou s jinou náplní, třeba houbovou! s masem musí být trošku větší... a dávám je třeba do polívky - do vývaru nebo boršče, ale miluju je i samotný, je to fakt dobrota!

 
1567
1567 - 28.8.2007 7:17

Pravé pelmeně musí být stočené "do kloboučku" a malinkaté, takové jednohubkysmajlik - 47 a já tam dávám všechno možné vč. koření a pak se jedí s hořčicí - no lahůdka

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77048.
    Archiv anket.