Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Chlebový kvas

Chlebový kvas

Potřebujeme: šišku tmavého žitného chleba (cca 1kg), 2 litry vody, 200g cukru, 20g máty, 2 lžičky rozinek a kostku droždí (30g)

Postup: Chléb nakrájíme na kostičky a nasucho opečeme. Kostičky vložíme do hrnce a zalijeme vařící vodou, přikryjeme poklicí a necháme chvíli odstát. Pak tekutinu slijeme, přidáme cukr, droždí a mátu. Zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě 5-6 hodin kvasit. Po zkvašení nápoj přecedíme do lahve, do každé přidáme pár omytých a spařených rozinek a uložíme do chladu. Pijeme studené.

Marie Poštová


30.8.2007   Rubrika:   |   Komentářů 11   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Chlebový kvas

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
janca0001
janca0001 - 22.10.2013 10:33

Tak jsem začala vařit podle časopisu. Narazila jsem minulý týden na nový časopis moje šťastná hvězda a kromě ostatních dobrých rubrik tam mají i normální recepty, který v pohodě a bez stresu zvládnu uvařit i po práci a netrvá mi to celý večer. Pohoda, už jste někdo zkoušel taky podle časopisu moje šťastná hvězda vařit?

 
schnauzer
schnauzer - 13.5.2008 17:21

Receptů znám víc, tenhle vypadá nejjednodušeji. Kdo ale odsuzuje kvas, neví co říká. Žila jsem v tehdejším Leningradu pár let a nedovedu si představit lepší osvěžení v létě, než právě toto pití z cisteren na ulici. Vychlazený prostě super a opička po něm určitě není, kvašení dávno proběhne, než ho pijete.

 
Meander
Meander - 30.8.2007 15:50

Já to pila na Ukrajině a moc se mi po tom stýská. Chutnalo to jako jablečný mošt a bylo to studené a výborné. Prodávalo se to z cisteren. smajlik - 60

 
catcat
catcat - 30.8.2007 15:16

jéje, basmenská kvaška smajlik - 76

 
Dewey_Dell
Dewey_Dell - 30.8.2007 11:12

Pokud si dobře vzpomínám, chutná to jako nesycená limonáda nebo ne tak sladký burčák, a v Rusku se to prodává na ulici z cisteren do pladtikových kelímků. smajlik - 26

 
manka
manka - 30.8.2007 9:54

kvaskasmajlik - 76

 
hancze
hancze - 30.8.2007 8:56

jak to chutna ? smajlik - 20

 
kat
kat - 30.8.2007 7:53

smajlik - 20smajlik - 20smajlik - 76

 
Aja
Aja - 30.8.2007 7:32

No fuj...smajlik - 34

 
hladomor
hladomor - 30.8.2007 6:19

b+h: pila jsem to v Rusku! Nic tak odporného už jsem dlouho nezažilasmajlik - 9 opravdu příšerné. Jestli je z toho opice nevím, víc jak 2 hlty jsem nepozřelasmajlik - 98

 
b+h
b+h - 30.8.2007 2:35

Uz to nekdo pil... jestli ano - jak to chutna....???? Je z toho asi pekna opice.... asi takova jako z cuca smajlik - 26

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77050.
    Archiv anket.