Sušené meruňky s kardamonovým sirupem a zmrzlinou
Ingredience: 1 litr vanilkové zmrzliny, 2/3 šálku lehce opražených nasekaných pistácií, 1 a 1/4 šálku sušených meruněk, 500 ml horké vody, 1/4 šálku moučkového cukru, 3 lusky kardamonu nebo 4 lžičky práškového, 1 kousek skořice.
Postup: Smícháme zmrzlinu s pistáciemi, dobře rozmixujeme a rozdělíme do šálků (8 x 125 ml). Necháme znovu zamrazit. Meruňky zalijeme v kastrůlku vařící vodou a necháme stát 30 minut. Přidáme cukr, kardamon a skořici a povaříme na slabém plameni, dokud se obsah nezmenší na polovinu, vychladíme. Zmrzlinu vyklopíme na talířky a přelijeme sirupem s meruňkami. Pro zjednodušení lze použít koupenou pistaciovou zmrzlinu.
Recept nám zaslala Hancze.
24.8.2006 Rubrika: | Komentářů 1 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5