Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Magazín pro Šťastné ženy

 

Smažené plněné palačinky

Smažené plněné palačinky

Potřebujete: Tolik palačinek, kolik je strávníků, mleté maso, sůl, cibuli, vejce, strouhanku, mouku, tuk na smažení

Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno, nebo dokonce nastrouháme. Smícháme s mletým masem (nejlépe směs vepřového a hovězího), ochutíme solí a pepřem. Palačinky potřeme masovou směsí, přehneme a na okrajích spíchneme párátky. Obalíme v trojobalu a smažíme jako řízky. Palačinky též můžete stočit, obalit a smažit ve vyšší vrstvě tuku. Ubrouskem odsajeme přebytečný tuk. Podáváme s hlávkovým salátem nebo též s bramborovou kaší.

Redakce


31.10.2016   Rubrika: Vepřové   |   Komentářů 8   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Smažené plněné palačinky

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
dadka
dadka - 4.11.2016 23:27

Myslím si, že to bude pořádně mastné a to já až tak moc nemusím....
Spíše by mě zajímaly ty zapečené palačinky na sladko. Něčím se to polévá? Třeba šlehačkou?

 
Piafka
Piafka - 2.11.2016 10:09

orinka: to je pravda. Jen prostě ta představa je pro mě zvláštní, že je to kombinace nezkombinovatelného. Ale asi vyzkouším, když říkáš, že jsou výborné.

 
orinka
orinka - 31.10.2016 18:11

Piafka: Však ty palačinky se dají dělat (a dělávám je) bez tuku na pánvi, je to vlastně opékané těsto nasucho. Pak odpadnou výhrady přílišného smažení. Do těsta dávám máslo, tak už není potřeba žádný další tuk na pánev. Ty rizolety doporučuju, opravdu je to nečekaně výborné. Třeba ke špenátu nebo nějakému zeleninovému salátu.

 
Elí
Elí - 31.10.2016 17:00

orinka: dobrá rada.Já si taky myslím,že to syrové maso by se pořádně neprosmažilo

 
orinka
orinka - 31.10.2016 9:35

orinka: DÁM záležet, opravuji.smajlik - 68

 
orinka
orinka - 31.10.2016 9:31

Rizolety jsem dělala nedávno, jsou výborné. Ale! Hodně záleží na náplni, vlastně její konzistenci. Já jsem udělala začátečnickou chybu, že ta náplň moc nedržela pohromadě a byla sypká. Při obalování mi tekly nervy, protože mi to vylézalo bokem, vypadávalo. Takže je dobré spojit náplň třeba bešamelem, jinak budete zuřit a zoufat si jako já. Snědlo se to okamžitě, bylo to náramné, ale příště si dál záležet, abych měla náplň jaksepatří. Je jasné, že se tedy musí připravit předem. Syrové maso už bych teda určitě do palačinek v trojobale nedávala, protože je to za chvilku usmažené a to syrové maso by bylo nehotové - riziko!! Takže pěkně usmažit cibulku, přihodit maso, řádnou dobu restovat. Pak třeba ten bešamel, strouhaný sýr...

 
Piafka
Piafka - 31.10.2016 8:21

Co mám ale moc ráda, jsou zapečené palačinky s tvarohem.

 
Piafka
Piafka - 31.10.2016 8:20

O tomhle jsem kdysi slyšela od starší kolegyně z práce. Dělávala smažené palačinky manželovi. Moc by mě zajímalo, jak to vypadá i chutná, ale zkoušet se mi to nechce, připadá mi, že je tam toho smažení příliš. Takže u nás buď palačinky, nebo řízek či karbenátek.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77047.
    Archiv anket.