Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Pytlík vaří za vás

Pytlík vaří za vás

Jednou jsem kdesi viděla krásný kreslený vtip. Představte si obrovský kotel, vedle něj sloup s přivázaným nahatým chlapem, poblíž stojí dva kanibalové a povídají si. Jeden říká: „Polívku? Tu mám nejraději z pytlíku!“

Taková se asi v našich končinách koupit nedostane. Ale jinak jsou různých „pytlíků“ v obchodech mraky. Když občas zabloudím v supermarketu do nesprávné uličky a vidím ty prefabrikované hromady, jdou na mě mrákoty. Člověk by neřekl, co všechno se dá zinstantnit.

Já se ale přiznám, že některé polívky „z pytlíku“ mám ráda taky. Raději je nekupuji, protože trpím utkvělou pytlík vaří za váspředstavou, že mi to zákeřně rozpouští vnitřnosti, ale občas udělám výjimku a s chutí nějakou uklohním. Také bujónovou kostkou nepohrdnu, například kuskus nasáknutý dobrým kuřecím bujónem můžu i samotný. Nedávno jsem se nechala potomkem umluvit na pečící sáček s kořením, vrzli jsme do toho kuřecí stehna a nebylo to špatné. Přesto to hned tak opakovat určitě nebudeme. Nejsem zrovna madam Rettigová a s vařením trochu bojuji celý život, ale věřím tomu, že jídlo z kvalitních surovin je vždycky o mnoho lepší než jakýkoliv polotovar. I když - například s bramborovými knedlíky se odmítám patlat, zlatý sáček!

Jak jste na tom vy? Kupujete „pytlíky“ a bujónové kostky? Jaké s nimi máte zkušenosti?

Sofffie


23.6.2011   Rubrika: Náš domov   |   Komentářů 65   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Pytlík vaří za vás

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-15 | 16-30 | 31-45 | 46-60 | 61-67
Světlonoska
Světlonoska - 3.7.2011 15:53

YXH: Pedig,pletení z papírusmajlik - 94jdou mi jen věnečky na vařečce,ale košíky ne a nesmajlik - 59smajlik - 36smajlik - 82

 
YXH
YXH - 2.7.2011 23:53

Kozoroh18: A je dobry. smajlik - 47

Jeste ze nekdo vymyslel mikrovlnku smajlik - 68
Světlonoska: pedig???

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 2.7.2011 23:42

Světlonoska - 2.7.2011 10:24

ten můj z té mikrovlnky je také kynutý.

 
Světlonoska
Světlonoska - 2.7.2011 19:06

YXH: smajlik - 105Klidně mužu poradit s knedlikysmajlik - 94smajlik - 50smajlik - 58

 
Světlonoska
Světlonoska - 2.7.2011 19:05

YXH: smajlik - 55JA vim,hračka pro toho,kdo to umi,mě zase nejde pedigsmajlik - 36smajlik - 36smajlik - 36smajlik - 36smajlik - 36

 
YXH
YXH - 2.7.2011 14:35

Světlonoska: Jo kynute hracka smajlik - 68smajlik - 68 Jak pro koho. Ja bych za ne mohla dosta kriminal za pokus o vyvrazdeni rodiny smajlik - 42smajlik - 42 V te mikrovlnce to jeste slo. Kdyz je udelam pakrat, tak to snad svedu na tolik, ze s tim nevyvrazdim potomstvo smajlik - 42

 
Světlonoska
Světlonoska - 2.7.2011 10:25

smajlik - 50Bujony dávám jen vyjimečně pro zvýraznění chuti.

 
Světlonoska
Světlonoska - 2.7.2011 10:24

Kozoroh18: smajlik - 105Dělám jedině kynuté,jt.hračkasmajlik - 58

 
Světlonoska
Světlonoska - 2.7.2011 10:23

Kozoroh18: Zkoušla jsem knedlik upect zalitý vodou v pekárně a byl bombáckýsmajlik - 94

 
Světlonoska
Světlonoska - 2.7.2011 10:23

smajlik - 94PYtlikovku dělám jen z časové nouze,jinak není nad domácí vývarsmajlik - 95

 
sharon
sharon - 26.6.2011 10:28

orinka: dělám v parním hrnci.....

 
YXH
YXH - 25.6.2011 1:07

Sofffie: Holka, kdybys moje knedle videla presel by te smich smajlik - 68smajlik - 68

 
Sofffie
Sofffie - 24.6.2011 8:51

YXH: UFO smajlik - 34smajlik - 34smajlik - 34smajlik - 47

 
YXH
YXH - 23.6.2011 21:57

Kozoroh18: Paradni smajlik - 47 Ja ho nasla na netu a zkusila. Mam formu na chleba (neco jako nas biskupsky chlebicek. Tak jsem to udelala podle netu. Prvni knedlik je kapku tuzsi, ale ten druhy je docela fajn. Chce to proste praxi. K tomu koprovka a mam vystarano.
Vymazala jsi formu maslem? V receptu o tom nic nebylo, ale vyklopil se docela dobre. Delala jsem ho z hladke mouky, polohrubou ani uz doma nemam. Takze mame knedlik a ne UFO (unidentified floating objects) neidentifikovatelne plovouci objekty. smajlik - 68

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 23.6.2011 21:20

Zalovila jsem va fotkách a tu máte můj knedlík-

obrázek - Foto0035(4).jpg

obrázek - Foto0036(13).jpg

obrázek - Foto0038(6).jpg

Taky kynutý moc neumím a v mikrovlmě to je raz dva. Bramborový dělám jak ze studených tak z teplých. Občas něco koupíme, ale minimálně, Masox taky používám.

 

Zvolte stranu: 1-15 | 16-30 | 31-45 | 46-60 | 61-67
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77188.
    Archiv anket.