Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Domácí pizza

Domácí pizza

Potřebujete:

Na těsto:

½ kg pizza mouky (případně můžete nahradit hladkou moukou)
¼ l perlivé vody
cca 5 lžic oleje (olivový anebo jakýkoli jiný)
1 – 2 lžičky soli
½ kostičky droždí (můžete nahradit sušeným, kterého na toto množství použijte vrchovatou lžičku)  

Postup: Těsto zpracujte a nechte vykynout, poté proválejte, rozdělte na menší kousky (podle toho, jak velké chcete jednotlivé pizzy mít) a vyválejte co nejtenčí placky, můžete je i povytahovat rukama.

Na potření:

Krájená rajčata, spařená a oloupaná (můžete použít konzervovaná)
Česnek podle chuti
Bazalka
Cibule
Olej

Postup:

Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno a nechte na troše oleje zesklovatět. Pak přidejte rajčata a nakonec nadrobno nakrájenou bazalku. Směs nechte vychladnout a poté ji rozetřete na tence vyválené těsto.

Na obložení:

Ingredience podle chuti
Italské koření (koření na pizzu)

Pizzu můžete obložit v podstatě čímkoli a připravit si ji přesně podle vaší chutě. Tuňákem s cibulí a olivami, šunkou, sýrem, masem, špenátem atd. atd.  Na vrchu vždy posypte kořením na pizzu.

Pizzu pečte na plechu na pečícím papíře v troubě rozehřáté na 180 stupňů asi dvacet minut, že je hotová poznáte podle toho, že okraje získají zlatou barvu. Proti vysušení doporučujeme umístit na dno trouby nádobu s vodou.

Redakce


8.4.2016   Rubrika: Pizza   |   Komentářů 8   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,8/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Domácí pizza

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
espaňa
espaňa - 28.5.2016 10:05

smajlik - 61Chudák PIZZA - ta už bude po 50ti dnech zde obalená pořádnou vrstvou "penicilínu" - i kdyby byla v lednici smajlik - 76
Cožpak nikdo neumí poslat nový a dobrý recept - nebo vedení tohoto magazínu nemá ani na jeho uveřejnění čas ???smajlik - 26smajlik - 48smajlik - 36

 
Piafka
Piafka - 19.5.2016 8:14

orinka: aha, to jsem ještě nezkoušela, oregano mám v tom rajčatovém základu. Ale když peču foccaciu, tak tam dávám bylinky přímo do těsta, je to dobré.

 
orinka
orinka - 1.5.2016 9:39

Piafka: Já jsem zvyklá dávat do těsta na pizzu i oregano, je to potom celkově lepší.

 
Piafka
Piafka - 9.4.2016 16:29

orinka: V podstatě máš pravdu, základ je rajčatový a většinou se hned na něj dává mozzarella.

K receptu: základ je voda, mouka, kvasnice, olivový olej, sůl. Minerálkou ani pizza moukou bych se netrápila. Kvalitní hladká udělá asi lepší službu.

 
mariena
mariena - 8.4.2016 19:09

Miluju havajskou pizzu,tenoučkou,hodně ananasu,u nás ji dělají vynikající,ve dvou velikostech obrázek - krasni_421.gif

 
PEGG
PEGG - 8.4.2016 12:46

smajlik - 47
Občas dělám, šunka, rajčata, sýr.
Osobně mám nejraději jen rajčata, trošku bazalky a parmazánsmajlik - 57

 
Jarča*
Jarča* - 8.4.2016 11:30

orinka: píše se tam ingredience podle chutismajlik - 64
Já bych si dalasmajlik - 47

 
sharon
sharon - 8.4.2016 10:48

u nás pizza nééé,smajlik - 66 raději langoše..............

 
orinka
orinka - 8.4.2016 9:42

A sýr se tam nedává?smajlik - 55 měla jsem za to, že patří na každou pizzusmajlik - 26

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77179.
    Archiv anket.