Kapr v těstíčku
Potřebujete: porce z asi 3/4 kg kapra, citrónovou šťávu, olej, sůl, pepř.
Na těstíčko 2 dcl piva, sůl, pepř, hladkou mouku podle potřeby, 1 vejce, l lžičku oleje, 10 dkg nastrouhaného sýra, nasekanou petrželovou nať
Postup: Porce kapra osolte, opepřete, zakapejte citrónovou šťávou a nechte chvíli odležet. Ze surovin na těstíčko zpracujte hmotu (konzistenci asi jako na palačinky). Porce ryby obalte v hladké mouce a pak je namočte v těstíčku a osmažte ve větším množství rozpáleného oleje.
6.9.2012 Rubrika: Pokrmy z ryb | Komentářů 7 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Kapr v těstíčku
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.pořád jsem karpovi nepřišla na chuť. I když tchýně dělá dle všech kapra výbornýho... Asi to u mě bude jako s hovězím masem. Taky mi to prostě nechutná.
kapra v těstíčku dělávám a je to moc chutná obnova vánočního řízkovýho
Pivní těstíčko je dobrý na čemkoli ....
mám 6 kaprů v mrazáku , heč.... tohle vyzkouším , u nás totiž frčí hlavně klasika s brsalátem........
O kapru mi ani nemluvte ,mohlo by se mi o nem zdat .... zachranil me v lete braska a na rodinnou slezinu mi privezl pulku smazeneho kaprika, zivila jsem se s nim 3x denne dalsi 2 dny ...a zase mám utrum buh vi na jak dlouho dokud brasku nepoctim svou pritomnosti
aaaa.... tak koukam, ze je tu konecne neco, co od zacatku nezni jako totalni blaf... a ted uz vim i proc... ono je to do Merylky :) a ne od patlámy Moučkové
Ryby já mohu v jakékoliv podobě a tohle nemusí být vůbec špatné.