Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Makaróny se zeleninou

Makaróny se zeleninou

Potřebujete: 300 g makarónů, 4 lžíce oleje, 500 g rajčat, 2 listy bazalky, sůl, špetku pepře, 50 g slaniny, 50 g cibule, 50 g celeru, 30 g mrkve, petrželku, 50 g másla, 100 g parmezánu

Postup: Makaróny uvařte a prolijte studenou vodou. Rajčata spařte, sloupněte a nakrájejte na kostky. Cibuli nasekejte nadrobno, nakrájejte bazalku, kousek celeru a mrkve. Na pánvi rozškvařte slaninu, přidejte olej a zeleninu a osmahněte, dokud zelenina nezíská zlatavou barvu. Pak přidejte rajčata, naběračku horké vody, sůl a pepř. Zakryjte a dusíte asi půl hodiny. Pak přidejtee čerstvé máslo, špetku cukru a hotovou omáčkou přelijte makaróny a posypte nastrouhaným parmezánem.

 

Lenka Moučková


27.10.2011   Rubrika: Těstoviny   |   Komentářů 8   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Makaróny se zeleninou

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
YXH
YXH - 28.10.2011 2:54

Jestli to je celer zeleny, tak jeste, ale korenovy rada nemam.
Yitka: a s tim dusenim mas pravdu, taky se mi to zda kapku moc dlouho.

 
Yitka
Yitka - 27.10.2011 19:54

dusit smajlik - 58

 
Yitka
Yitka - 27.10.2011 19:53

vypada to dobresmajlik - 47...jen se mi zda, ze disit pod poklickou pul hodiny je zbytecne moc.

 
Světlonoska
Světlonoska - 27.10.2011 14:31

smajlik - 76Nevědomky jsem si dnes udělala podobné jídlo,místo sýra jsem dala zakysanou smetanu a bylo to jako se sýremsmajlik - 94smajlik - 50smajlik - 34

 
Linda
Linda - 27.10.2011 10:58

V bolonesky omácce je taky celer a jak je dobrá smajlik - 57. Mozná by ho slo nastrouhat to se rychleji udelá a mám pocit ze to vic provoni cely jidlo a ve vysledku neni poznat na jazyku ze v tom nejaky celer vubec je.

 
dadka
dadka - 27.10.2011 9:27

Já raději rýži než makarony, ovčem bez celeru.

 
Světlonoska
Světlonoska - 27.10.2011 6:43

smajlik - 50Jím vše,kromě tataráku,ale ten celer by mě tam asi vadil,v polívce ho mám ráda,ale sem bych ho nedalasmajlik - 66

 
orinka
orinka - 27.10.2011 5:32

čerstvou bazalku přidávám až do hotového jídla a trhám ji prsty.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77179.
    Archiv anket.