Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Bramborák se zelím

Bramborák se zelím

Potřebujete: 500 g brambor, 3 stroužky česneku, 60 g hladké mouky, 1 vejce, na hrstičku majoránky, sůl, pepř, drcený kmín, 250 g kysaného zelí,1 cibuli

Postup: Brambory nastrouhejte najemno, přidejte česnek, vajíčko, koření a mouku. Zamíchejte a pokud nechcete, aby vám brambory zhnědly, pokapte je trochou citrónové šťávy. Z hmoty tvořte bramboráčky a usmažte je na sádle nebo na oleji.

Příprava zelí: Nadrobno nakrájenou cibuli osmahněte na oleji dozlatova, přidejte zelí, dochuťte ho jak máte rádi a duste doměkka. Pro ještě lepší chuť můžete do zelí přidat uzené maso nebo slaninu.

Na talíř dejte bramborák, na jednu jeho polovinu dejte zelí a přiklopte druhou půlkou.

Lenka Moučková


13.6.2012   Rubrika: Brambory   |   Komentářů 7   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Bramborák se zelím

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
lidule
lidule - 13.6.2012 17:12

Tak toto jsem dělala v sobotu s tím masem, to bylo mňamsmajlik - 57

 
Světlonoska
Světlonoska - 13.6.2012 14:58

Milda3: smajlik - 66Nezkašíš,naopak získáš je nadýchanějšísmajlik - 50smajlik - 47smajlik - 75: už je jinak nedělámsmajlik - 64

Kozoroh18: také znám bramboráky bez česneku se švetskami na pelchu v trouběsmajlik - 94

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 13.6.2012 11:54

také jsme dělali bramboráky se zelím zamíchaným v bramborovém těstě. Dělali jsme je poprvé asi před víc jak 20 lety. nepovedlo se nám zelí, chutˇově to šlo, ale bylo moc měkké. Bylo nám líto ho vyhodit i když jen asi 10kg. A tak bdyž jsme smažili bramboráky zkusili jsme zelí do toho těsta zamíchat a chutnalo to dobře. I švestky jsou dobrá v bramboráku.

 
Milda3
Milda3 - 13.6.2012 9:28

Světlonoska: tak s droždím jsem to ještě nezkoušel a popravdě jsem to ani neslyšel,ale zkusím to myslím že se s tím nic zkazit nedá

 
Světlonoska
Světlonoska - 13.6.2012 8:50

Také ho dělávám,je moc dobrý do všech bramboráků dávám droždísmajlik - 64dělám je i z vloček, nebo s cuketou napul s bramboramismajlik - 94

 
Milda3
Milda3 - 13.6.2012 6:59

tak já dělám bramborák se zelím tak ,že to kysané zelí nakrájím na menší kousky a zamíchám do směsi a nebo taky místo zelí dávám nastrouhanou cuketu
taky jsem už dělal několikrát bramborák podle receptu některé zdejší ŠŽ z tvrdého chleba a ani to nebylo poznat že by to nebylo z brambor,občas do těch směsí přidávám nadrobno nakrájený salám nebo uzené masko

 
orinka
orinka - 13.6.2012 5:50

aby brambory po nastrouhání netmavly, polévají se vařícím mlékem.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77046.
    Archiv anket.