Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Halušky s brynzou

Halušky s brynzou

Potřebujete: 800 g syrových brambor, 250 g hladké mouky, 1 vejce, 250 g kysané smetany, 250 g brynzy, 200 g slaniny, petrželku

Postup: Syrové brambory najemno nastrouhejte a smíchejte s vejcem, moukou a solí. Přes síto na halušky těsto propasírujte do vroucí osolené vody, ve chvíli, kdy halušky vyplavou, jsou hotové. Sceďte je a hned promíchejte s nadrobenou brynzou a kysanou smetanou.

Podávejte posypané uzenou slaninou, kterou jste na pánvi opekli dokřupava a petrželkou.

Meryl


13.9.2012   Rubrika: Brambory   |   Komentářů 38   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Halušky s brynzou

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-38
Světlonoska
Světlonoska - 17.9.2012 23:10

Jagea: smajlik - 16Když už mám pytlík doma,tak z něj přidámsmajlik - 58smajlik - 94to až nebudesmajlik - 64smajlik - 54

 
Jagea
Jagea - 16.9.2012 18:36

Světlonoska: Když už tam dáváš vlastní bramboru a vlastní hl. mouku, přidej vejce a pytlík zahoď, ne?smajlik - 34
Ale vážně: někdy si podobně pomáhám s br. knedlíky. Stačí do směsi z pytlíku nastrouhat zbylou vařenou bramboru, přidat trochu krupice a hned se to chuťově výrazně přiblíží "celodomácímu" bramb. knedlíku. smajlik - 68

 
Světlonoska
Světlonoska - 15.9.2012 17:36

smajlik - 64Mám z akce 89k/kg Eidam,ten jsem na ně postrouhala, a bylo to také dobrésmajlik - 58

 
Světlonoska
Světlonoska - 15.9.2012 17:35

smajlik - 94TAk sjem včera halušky udělalasmajlik - 58smajlik - 5smajlik - 57trochu z pytlíku Vitana či Varoma,ted nevímsmajlik - 55,nemusí se dát celý,trochu hl.mouky,nastr.bramboru a byly výbornésmajlik - 47

Osmažila jsem cibulku,na tom osmahla škvarky od mamky a nakonec chvíli na tom podusila zelí a halušky pak jen přimíchávala,jsem zastánce vaření v co nejméně hrncíchsmajlik - 32smajlik - 34smajlik - 77

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 13.9.2012 18:52

cibulka na slanině a kys. zelísmajlik - 57

Jagea - 13.9.2012 12:32
také koupím polotovar, když neni čas, než oloupeš a upatláš tak už utíráš nádobí. Čas a energie jsou také peníze.

 
denda04
denda04 - 13.9.2012 17:24

tohle jidlo u nás smajlik - 57smajlik - 58

syn doveze brynzu ze Slovenska ta je super vi kde ji má koupit je drahá ,ale mňam

zakysanku nedávám jen brynzu smajlik - 57smajlik - 58smajlik - 47 halušky dělám dá to trochu práce ,ale vysledek je OKsmajlik - 60smajlik - 47smajlik - 57

 
sharon
sharon - 13.9.2012 16:15

orinka: 15:40 , dnes v TESCO 10 KG brambor 39.90......smajlik - 68

 
sharon
sharon - 13.9.2012 16:14

u nás se brynza nejí...smajlik - 66 brambory na halušky mixuju a do těsta přidám oříšek sádla , vejce a hl. mouku, podusím zelí přidám na kostičky uzené a vše smíchám s haluškama....toto u nás jede...smajlik - 57

 
Jagea
Jagea - 13.9.2012 16:06

Haninka: no jasně, že jen halušky. Určitě chutnější než ty prodávané bramborové noky, které jsem také znouze zkoušela.
orinka: Jistěže, pokud si vyrobíš sama, máš to levnější. Ale kolikrát čas jsou peníze. A za ten čas, co ušetřím, si vydělám mnohem víc než pitomých 50 Kč, co dám za hotový kilový pytlík halušek.smajlik - 68

 
orinka
orinka - 13.9.2012 15:40

IVUSKA 56: za 50 korun si koupím 5 kg brambor, to by bylo halušeksmajlik - 68 - polotovary jsou stejně jak polívka ze sekery.

 
Haninka
Haninka - 13.9.2012 13:29

IVUSKA 56: takže zůstanu u svých oblíbených bramborových noků... smajlik - 68

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 13.9.2012 13:09

Haninka: Taky jsem je párkrát měla, nejsou špatné, ale jsou drahé, cca 50,-. Je jich 1 kg a to není nic moc.

 
Haninka
Haninka - 13.9.2012 12:59

Jagea: a to jsou jenom halušky? Brynzu apod. si dodáš sama?

 
Jagea
Jagea - 13.9.2012 12:32

Když spěchám, mám vždy v mrazáku koupené vařené halušky, jsou moc dobré a ušetřím si patlání.
obrázek - haluska.jpg
Zakysanku do brynzy nedávám, nevidím k tomu důvod.

 
Viv :o)
Viv :o) - 13.9.2012 11:11

Jinak orig testo na halusky je opravdu alespon 3x vic brambor nez mouky...

 
Viv :o)
Viv :o) - 13.9.2012 11:10

Bryndza musi byt cerstva, jinak smrdi a cim starsi, tim hur...

Delavam i variantu - posypat nastrouhanym uzenym syrem + zakysana smetana + rozpustene maslo... Osmazena cibulka taky neni marna

 
PEGG
PEGG - 13.9.2012 10:11

No jelikož jsou halušky v podstatě velmi podobné chlupatým knedlíkům, dají se kombinovat s čímkoliv. smajlik - 105smajlik - 57

 
manka
manka - 13.9.2012 10:10

modroočka: zvláštní kombinace, ale mohlo to být dobrý,

 
modroočka
modroočka - 13.9.2012 10:01

kdysi jsem smíchala halušky se zelím a prejtem... rodina to užírala i za studena...

 
manka
manka - 13.9.2012 9:50

vypadá to, že zítra budou halušky.

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-38
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77179.
    Archiv anket.