Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Tomatová omáčka

Tomatová omáčka

Potřebujete: 100 g rajského protlaku, 1 panáka olivového oleje, 2 polévkové lžíce hladké mouky, 2 plátky anglické slaniny, 1 malou cibuli (nebo půlku středně velké), 1/2 mrkve, česnek, sůl, pepř

Postup: Mrkev nakrájíme na drobné kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno. V pánvičce rozehřejeme olej a mrkev s cibulí restujeme (cibule má zesklovatět). Anglickou slaninu nakrájíme na malé kousky a přidáme na pánvičku. Přidáme rajský protlak a mouku a na mírném ohni chvíli povaříme za stálého míchání. Po chvilce vše zalijeme litrem vody, přidáme stroužky česneku, které jsme oloupali a nakrájeli na plátky. Dochutíme solí. Přikryjeme pokličkou a na mírném ohni povaříme ještě 20-30 minut. Rozmixujeme ponorným mixérem (pokud chceme mít omáčku hrubší), nebo propasírujeme (jemná omáčka). Podáváme ke studenému masu či k těstovinám.

Tip: do omáčky můžeme přidat bazalku

Lenka Moučková


10.11.2010   Rubrika: Přílohy   |   Komentářů 7   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,8/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Tomatová omáčka

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Also
Also - 10.11.2010 18:51

taky mám ráda "rajskou" s kořením,nedávám mrkev....smajlik - 64

 
manka
manka - 10.11.2010 13:48

Kozoroh18: jo a všude se pije wellcome drinksmajlik - 55

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 10.11.2010 13:42


Arna, já se nedivím, na schránkách Zeitung a na rohožce Willkommen

 
Arna
Arna - 10.11.2010 12:28

A proč "tomatová"? Vždyť jsme v Čechách, tak snad rajská!smajlik - 36

 
Lisa
Lisa - 10.11.2010 8:33

Já do rajské nemusím česnek.

 
manka
manka - 10.11.2010 7:30

a to se jako rozmixuje i ta slanina jo?

 
evropka
evropka - 10.11.2010 6:55

proč rajský protlak? když podusíte rajčata,je to čersvé,zdravé....a hlavně výbornésmajlik - 26

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 10.11.2010 0:35

Dala bych si místo mouky perník. Chybí mě tam koření, ale asi to je jiný recept.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77179.
    Archiv anket.