Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Bramborová kaše s jablky a slaninou

Bramborová kaše s jablky a slaninou

Potřebujete: 3/4 kg brambor, 300 g jablek, sůl, trošku cukru, 80 g slaniny, 100 g cibule

Postup: Brambory a jablka oloupejte a nakrájejte na kostky, přelijte vroucí osolenou vodou a vařte, dokud nebudou brambory měkké. Poté slijte vodu a vymíchejte kaši, dochuťte solí a troškou cukru. Jednotlivé porce pak na talíři posypte nakrájenou, s cibulí osmaženou slaninou. Podávejte jako přílohu k minutkovému masu.

Lenka Moučková


3.11.2011   Rubrika: Přílohy   |   Komentářů 17   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Bramborová kaše s jablky a slaninou

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
modroočka
modroočka - 3.11.2011 14:20

IVUSKA 56: chceš-li to vyzkoušet, tak jen na jednu lžíci kaše, pak se rozhodneš.
U nás to vždy dopadlo tak, že jsem vařila téměř dvojnásobné množství brambor, návštěvy se nemohly dojíst.
Vegeta je gurmánská směs koření...

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 3.11.2011 12:28

modroočka: nevím, ale vegetu moc nepoužívám, maximálně k dochucení polévky ale do kaše teda ne to radši sůl a pepř.

 
dadka
dadka - 3.11.2011 12:23

Miluju bramborovou kaši, dělám klasickou, mixovanou s máslem a horkým mlékem. Vegetu jsem nikdy nezkoušela. Dělám ji ale jen pro sebe a vnuky, ti jí snědí plný hrnec, manželovi brambory zvlášť, kaši nejí.

 
orinka
orinka - 3.11.2011 11:16

však je bramborová sezóna a zemáků se snad přejíst nedá.

 
monja
monja - 3.11.2011 11:09

Bellana: lepenice je naprosto boží záležitost ... ale tohle se mi taky líbí, zkusím to v sosbotu, přijede babča z ciziny, tak ji překvapím smajlik - 47

 
modroočka
modroočka - 3.11.2011 10:36

IVUSKA 56: vegeta je slaná, kdybych dala sůl pri vaření brambor, kaše by byla přesolená

 
sharon
sharon - 3.11.2011 9:50

Bellana: a s celerem jsou taky fajn....

 
Bellana
Bellana - 3.11.2011 9:24

Vyzkouším, Jako pravověrná Valaška mám ráda brambory na každý způsob. V jednom pořadu o EU byl recept na štouchané brambory s mrkví - brambory se vaří spolu s mrkví, cibulí, bobkovým listem, pepřem a novým kořením, voda se sleje, brambory, mrkev a cibule se rozštouchají a ředí se slitou vodou, zjemní se máslem. Chutnalo mi to. I když lepenice víc.

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 3.11.2011 9:08

loupák: můžeš i celý vejce a ta trocha pepře je tam taky moc dobrásmajlik - 47

 
loupák
loupák - 3.11.2011 8:12

IVUSKA 56: s těma žloutkama už jsem to taky slyšela,ale ještě nezkusila...zrovna o víkendu se chystám dělat kašičku,tak zkusím ty moje chlapy překvapitsmajlik - 47

 
loupák
loupák - 3.11.2011 8:09

Nemusí to být špatný,ale u nás se dělá klasika:uvařené osolené brambory mixnem s máslem a vlažným mlékemsmajlik - 54

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 3.11.2011 7:57

Já naopad brambory osolím víc, nemáme rádi neslanou kaši a potom přidám máslo, žloutky a mléko a opepřím čerstvým pepřem. Naučila jsem se to od švagra ze skandinávie a je to opravdu dobré.

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 3.11.2011 7:56

modroočka: bramborová kaše s kmínem a neslaná - to je zvláštní receptsmajlik - 26

 
orinka
orinka - 3.11.2011 6:05

dadka: nemusí to být špatné, já mám ráda kombinace maso a ovoce, tak proč ne? S jablky se přece peče i husa.

 
orinka
orinka - 3.11.2011 6:04

zkusit se má všecko, ale teoreticky - neměly by se dát vařit brambory jako první a až před dovařením k nim teprve hodit jabka? Ta jsou přece hned hotová.

 
modroočka
modroočka - 3.11.2011 1:56

ani já nemám ráda brambory na sladko.
Kaši dělám klasicky: uvařené neosolené brambory s trochou kmínu rozmixuji, přidám trochu másla, horké mléko a koření vegetu...

 
dadka
dadka - 3.11.2011 0:43

Zajímavá kombinace,ale brambory nasladko si nějak nedovedu představit. Jednou mně brambory namrzly a byly sladké,nedalo se to jíst.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77188.
    Archiv anket.