Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Škvarkové knedlíky

Škvarkové knedlíky

 

Potřebujete: 4 žemle, 1/8 l mléka, sůl, 2 vejce, 4 lžíce rozehřátých vepřových škvarků, asi 40 g krupice

Postup: Na žemle, které jste nakrájeli na kostičky, nalijte mléko a nechte ho vsáknout. Pak žemle vymačkejte, vmíchejte do nich vejce, škvarky, sůl a podle potřeby krupici. Tvořte malé kulaté knedlíky a v osolené vodě je vařte podle velikosti asi 6 - 10 minut. Uvařené knedlíky roztrhněte a posypte je osmaženou cibulkou. Hodí se jako příloha k masu se zelím nebo se špenátem. 

Lenka Moučková


12.3.2012   Rubrika: Přílohy   |   Komentářů 6   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Škvarkové knedlíky

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
janca0001
janca0001 - 23.10.2013 14:01

Tak jsem začala vařit podle časopisu. Narazila jsem minulý týden na nový časopis Moje šťastná hvězda a kromě ostatních dobrých rubrik tam mají i normální recepty, který v pohodě a bez stresu zvládnu uvařit i po práci a netrvá mi to celý večer. Pohoda, už jste někdo zkoušel taky podle časopisu moje šťastná hvězda vařit?

 
dadka
dadka - 12.3.2012 10:32

Mňam!!!

 
Světlonoska
Světlonoska - 12.3.2012 8:24

Veškeré takové knedlíky milujusmajlik - 57smajlik - 94smajlik - 5

 
orinka
orinka - 12.3.2012 6:54

a až jsem to odeslala, vzpomněla jsem si, že nejlepší škvarkové knedlíky jsou ty z bramborového těsta, prostě se udělá těsto, z válečku pokrájejí kousky, rozplácnou, dovnitř se dá přiměřené množství škvarků, knedlík se dobře uzavře a pak se uvaří v kastrole. Podává se se smaženou cibulkou a kyselým zelím, takže si myslím, že to zelí tam dělá tu vyváženou zdravou složku.smajlik - 68

 
orinka
orinka - 12.3.2012 6:53

škvarkové nebo špekové - jsou dobré oboje.smajlik - 57

 
jasmine
jasmine - 12.3.2012 6:43

smajlik - 31smajlik - 31smajlik - 47miluju škvarkové knedlíkysmajlik - 57smajlik - 57

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77178.
    Archiv anket.