Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Večeře od úterý do pátku

Večeře od úterý do pátku

Rodinné večeře řeší dnešní zaměstnané ženy pokud možno co nejjednodušeji. Komu by se chtělo po návratu z práce prostát dlouhý čas u plotny, že? Pokud už vám dochází inspirace na rychlá a jednoduchá, zdravá jídla, možná vám přijdou vhod naše tipy a recepty.

 

Rybí filé se sýremfilé

Potřebujete: 800 g rybího filé, mletý pepř, 80 g másla, 50 g tvrdého sýra, 1 citrón, 1 – 2 lžíce sekané petrželky, sůl

Postup: Plátky rybího filé osolte a opepřete a opečte na rozehřátém másle po obou stranách. Po vyjmutí je obalte v nastrouhaném sýru, vložte do máslem vymazaného pekáčku a pečte v rozehřáté troubě asi 8 minut. Dosolte a ozdobte sekanou petrželkou a jako přílohu podávejte bramborovou kaši.

 

Hermelínová pomazánkahermelín

Potřebujete: Jeden a půl sýra Hermelín, 100 g másla, 100 g šunky, kysanou smetanu, zelenou petrželku, sůl a pepř

Postup: Změklé máslo osolte a utřete do pěny a přimíchejte na drobno nakrájený Hermelín a šunku. Osolte a opepřete a důkladně promíchejte. Pokud je pomazánka příliš hustá, zřeďte ji zakysanou smetanou. Pomazánku namažte na tmavé pečivo a ozdobte nasekanou petrželkou, přidat můžete i rajčata, okurky a další zeleninu.

 

 
 

Špagety s mletým masemšpagety

Potřebujete: 500 g špaget, 600 g mletého masa, 1 cibuli, 3 stroužky česneku, 1 vejce, 100 ml rajčatového protlaku, strouhanku na zahuštění, oregáno, olej, sůl, pepř

Postup: Mleté maso smíchejte s vejcem, osolte, opepřete a zahustěte strouhankou. Ze směsi vytvořte kuličky a zprudka je osmahněte na rozpáleném oleji. Uložte je na teplé místo. V kastrolku zpěňte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, krátce orestujte a zalijte rajčatovým protlakem. Osolte, okořeňte, přidejte oregáno a krátce povařte. Špagety uvařte podle návodu. Na talíř dejte vždy porci špaget, masové knedlíčky a přelijte omáčkou.

 

Rychlý šup šup salátsalát

Potřebujete: Papriky, rajčata, okurku, měkký salám, tvrdý sýr, olej

Postup: Všechny suroviny nakrájejte na kostičky, smíchejte a zakápněte trochou oleje. Podle chuti osolte a opepřete.  Podávejte s celozrnným pečivem.

Lenka Moučková


21.6.2011   Rubrika: Články   |   Komentářů 21   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Večeře od úterý do pátku

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-21
ivetkaprochazkova
ivetkaprochazkova - 1.10.2022 23:36

Snad vám nebude vadit že se do této debaty jako nepozvaný host také přidávám. Já teda třeba maso vůbec nejím, ale manželovi ho často dělám do práce. A ten má rád, když s v domácnosti používáme kvalitní titanové nádobí. Proto veškeré věci do domácnosti sháníme na zgastro .cz.

 
esternovakova
esternovakova - 1.10.2022 23:34

Mně už také maso páchne když si ho dělám častěji než je zdrávo. Ale samozřejmě se bavím jenom o té situaci, kdy si dělám maso na pánvi. Jinak třeba šunku dokážu jíst každý den. Jen teda když teď tak píšu o tom mase, tak jsem si říkala, že bych si pořídila nové nádobí. Nevíte někdo o něčem?

 
Ivanka082
Ivanka082 - 29.9.2022 14:26

Rybí filé jsem už pravda docela delší dobu nedělala. Obecně mně přijde že si moc často nedopřávám nějaké ty ryby. Přitom si jsem vědoma toho, že to je základ pro zdravý životní styl. A né jenom neustále to maso, které vařím snad pětkrát týdně, chjoo.

 
orinka
orinka - 21.6.2011 16:48

Verera: http://aukro.cz/varime-ucelne-pro-zdrave-i-nemocne-m-ulehlova-i1666206779.html
tohle je základ, podle kterého se naučily vařit moje děti, syn a dcera. A když byli malí, tak to bylo tohle:http://aukro.cz/dneska-varim-ja-j-bodlakova-1966-i1674123553.html
obě knížky jsou nedostižné, pochopí každý.

 
Verera
Verera - 21.6.2011 16:42

Synek se teď začal dožadovat teplých večeří, že prý má pořád hlad. No jo, roste. Zatím odolávám, tak to řeší tak, že si sám vaří, ale asi sem tam něco dostane. Ten nadšený a vděčný pohled mi za to stojí. To je výhoda toho, že je mu to vzácné smajlik - 68

Ale bude se vařit aspoň na dva dny, odmítám trávit každý večer u plotny.

Neškodilo by mít tu někde stálou snadno dostupnou rubriku "Večeře do půl hodiny" s rychlými recepty.

 
YXH
YXH - 21.6.2011 15:15

PEGG: Loveckou smajlik - 68 to jsem jeste neslysela, zavedu to do rodinneho slovniku. smajlik - 68

 
orinka
orinka - 21.6.2011 13:28

sharon: a to máš velkou mezeru!! Taky je to rychlé, ale o moc lepší chuť, jako rýže, o kuskusu ani nemluvím. Kuskus mi chutnal, dokud jsem nenarazila právě na bulgur. (blbě se ten název pamatuje, mnemotechnická pomůcka = Bulharsmajlik - 68) Nám to moc chutná, dělávám to jako rizoto. Příprava je stejná jako u rýže. Balíček bulguru je sice trošku dražší, ale navaří se to, je toho plný kastrol a je to vynikající. Mrkni do regálu se zdravou výživou.

 
sharon
sharon - 21.6.2011 13:22

orinka: bulgur jsem v papule ještě neměla...smajlik - 26

 
PEGG
PEGG - 21.6.2011 13:09

Copak receptů by člověk našel spoustu,já mám kolikrát i vlastní nápady,ale problém je v tom, že já udělám večeři a oni řeknou,že na to nemají chuť, takže od určité doby se nestarám a máme loveckou (kdo si co uloví) a já má klidsmajlik - 68

 
orinka
orinka - 21.6.2011 12:58

já mám radši bulgur, kuskus mi chutná trošku uměle.

 
sharon
sharon - 21.6.2011 12:10

Hugo-z-hor: kuskus mám taky ráda , i na sladko....smajlik - 58

 
Hugo-z-hor
Hugo-z-hor - 21.6.2011 12:07

A u nás byl včera kuskus s rajčaty - teplá, chutná, rychlá večeře smajlik - 57

 
sharon
sharon - 21.6.2011 11:56

orinka: a co dnes není škodlivé ??smajlik - 33

 
orinka
orinka - 21.6.2011 11:15

sharon: ano, to je klasický závěrsmajlik - 68 - ostatně, maso prý je škodlivé.smajlik - 55

 
sharon
sharon - 21.6.2011 10:56

orinka: a řízek je špunt...smajlik - 68smajlik - 47

 
jelítko
jelítko - 21.6.2011 10:44

Renda68: Ale pozor na to je to návykové. Jesti ráda vaříš, tak pak nebudeš dělat nic jinýho smajlik - 68

 
orinka
orinka - 21.6.2011 9:58

Kdo potřebuje šetřit, musí vařit. Studené večeře jsou sice fajn, ale prodraží se a navíc těžko ošidí žaludek, je po nich brzo nový hlad. Líp je navařit nějaký eintopf, polévka je grunt!smajlik - 47

 
Renda68
Renda68 - 21.6.2011 9:25

jelítko: Takl to musím vyzkoušetsmajlik - 75

 
Jarča*
Jarča* - 21.6.2011 8:48

U nás nikdo o teplé večeře moc nestojí, máme všichni oběd, tak večeři už většinou studenou, maximálně nějakou rychlovku. Pomazánku a salát bych si dalasmajlik - 47 A filé a špagety beru jako tip na lehčí oběd.

 
jelítko
jelítko - 21.6.2011 8:43

Milé dámy od té doby co kupuji časopis Apetit, tak nemám problém s vymýšlením co večer k večeři. Vařím skoro každý den teplou večeři. Většinou to trvá do půl hoďky. A tam najdu receptů, že nevim co dřív smajlik - 68

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-21
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77178.
    Archiv anket.