Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Kuřecí kousky s rýží

Kuřecí kousky s rýží

 

Potřebujete: 1/4 kg rýže, 1/4 kg kuřecích prsou, 150 g naložené kukuřice, 10 g solamylu, 1 vejce, 10 g mandlových lupínků, sůl, olej na smažení

 

Postup: Rýži uvařte v osolené vodě. Než se uvaří, nakrájejte maso na nudličky, osolte a obalte v těstíčku připraveného z vejce a solamylu. Kousky pak zprudka osmažte a přendejte na papírovou utěrku. Do uvařené rýže vmíchejte kukuřici, ze které jste před tím slily nálev.  Nakonec maso smíchejte s rýží a posypte mandlovými lupínky.

Redakce


29.9.2014   Rubrika: Drůbeží   |   Komentářů 19   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Kuřecí kousky s rýží

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Jagea
Jagea - 6.10.2014 1:04

Kozoroh18: alkoholu se fakt nemusíš bát. Už z jeho chemické podstaty je zřejmé, že tam prostě po vaření nemůže zůstat.smajlik - 58

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 4.10.2014 9:17

orinka - to snad ani nee

 
orinka
orinka - 3.10.2014 12:21

Kozoroh18: kup si alkoholtester a budeš to vědět raz dvasmajlik - 58

 
Světlonoska
Světlonoska - 2.10.2014 16:00

To bude dobrésmajlik - 47

 
dadka
dadka - 1.10.2014 10:02

kubikm: 22.50
Kukuřici dávám jen minimálně, tak 1-2 polévkové lžíce, jen pro barvu.Ale houby jsou tam úžasné.Rýži taky dávám kulatou, kupuji ji v pytlíku 5kg v Makru.

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 30.9.2014 10:57

kubikm, orinka
ja vim, rika to kazdy kuchar co pridava do jidla vino ci pivo, ze to mohou i deti. Ja se toho bojim, zatim jsem byla ve vsem vyjimkasmajlik - 68. Co proslo jinym tak ja prusvih. Tak jak vim, ze budu sedat do auta hned po jidle, tak bez.
Urcite to zkusim.

 
orinka
orinka - 30.9.2014 6:46

Kozoroh18: jak píše Kubikm - z alkoholu zůstane jen navinulé aroma, jinak ani stopa, odpaří se. To máš jako rum v kynutém těstě, taky by ti po požití moučníku nic nenaměřili.smajlik - 68 neboj - žádný alkohol a ještě si pochutnáš.

 
kubikm
kubikm - 29.9.2014 22:50

Kozoroh18: když dáš víno do rýže a ne do sebe, tak ten alkohol se odpaří

 
kubikm
kubikm - 29.9.2014 22:50

kukuřice mi přijde do toho už moc...já mám ráda rajčata a papriky, překvapivě dobrá je i cukýna...

 
kubikm
kubikm - 29.9.2014 22:48

orinka: jedině s vývarem a vínemsmajlik - 47, rýže je dobrá taková spíš kulatá, jak mají Italové

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 29.9.2014 17:48

orinka - skusit mohu, nebranim se. Jen ja se pres den alkoholu vyhybam, kdybych jela autem, kdyby nikdo nenafoukal tak ja urcite ano.

 
sharon
sharon - 29.9.2014 15:18

orinka: já ti věřím ...ale starýho psa novejm kouskům nenaučíš....smajlik - 68smajlik - 26

 
orinka
orinka - 29.9.2014 14:52

sharon: až ho budeš dělat, vzpomeň si na mě. Třeba si dej do malého kastrolku trochu bokem a zalej skleničkou vína, jestli mi nevěříšsmajlik - 68

 
sharon
sharon - 29.9.2014 13:45

orinka: taky víno nepoužívám - na rizoto nikdy a mám ho taky dobré i bez vína....smajlik - 26

 
orinka
orinka - 29.9.2014 10:43

Kozoroh18: víno bílé, a jenom když je - anebo koupím ve vinotéce levnější, ono se to nějak vypijesmajlik - 68 Ale rýže, vařená ve vývaru a na závěr zalitá trochou bílého vína, má skvělou chuť. Vřele doporučuju. Taky jsem nevěřila.

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 29.9.2014 10:17

orinka - take delam na cibulce, jen to vino nedavam. Kdyz to je rychlovka tak take jen uvarim v MV ve vyvaru.
Ja delam rizoto ze skeletuu a ve vyvaru tu ryzi pak varim.

nalozene a obalene kousky osmazim a davam na zeleninovy salat s vajickem nakrajenym na mesicky a prelevam dresigem.

 
orinka
orinka - 29.9.2014 9:09

Tak ne. Hned ta rýže. Rýži na rizoto je potřeba udělat jaksepatří, tj. na cibulce, zalít vývarem a před dokončením i bílým vínem. Ta práce se hojně vyplatí chuťově. A pak se tam dá zamíchat cokoliv.

 
sharon
sharon - 29.9.2014 8:35

z kuřecích kousků dělávám rizoto taky ale kousky restuju na cibulce s kořením s trochou sosíku a pak smíchám s upečenou rýží a dávám mrkvičku s hráškem steriliz. -kukuřici nemám ráda , tu má manža pro ryby....smajlik - 26

 
dadka
dadka - 29.9.2014 1:57

A není to příliš suché? Kdysi jsem dělávala drůbeží rizoto, bylo to něco podobného a dusilo mě to, zvláště, když tam byla nakrájená kuřecí prsa.
Teď dělám rizoto s drobně nakrájené a na cibulce podušené kližce,šťávu pak malinko zahustím jííškou a všechno vsypu do podušené rýže. Přidám malou plechovku hrášku, kukuřice, sušená rajčata a houby. Vše zamíchám a na talíři posypu sýrem
Dělám to do největšího hrnce, jaký doma mám a naši vnuci to dovedou sníst na 2x.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77046.
    Archiv anket.