Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Domácí tlačenka

Domácí tlačenka

Ingredience: 1 kg bůčku, 10 vajec, 4 polévkové lžíce hladké mouky, 2 polévkové lžíce vegety special (Harmonie, Podravky apod.), 1 kávová lžička soli, 1 kávová lžička pepře, 10–12 stroužků česneku.

Postup: Bůček jemně nakrájet na kostičky (nemlít), česnek prolisovat, vajíčka trochu vidličkou prošlehat, všechno spojit dohromady, naplnit tím obal na tlačenku nebo mikrotenový sáček, pevně zavázat, dát do vařící vody a asi dvě hodiny vařit na mírném plameni. Pak nechat vychladnout a studené krájet na plátky.

Meryl


6.3.2013   Rubrika: Vepřové   |   Komentářů 15   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,7/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Domácí tlačenka

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Světlonoska
Světlonoska - 7.3.2013 8:05

orinka: smajlik - 26To už je lepší pečená sekaná pro návštěvysmajlik - 57smajlik - 55smajlik - 64tahle vařená je nevýrazné chuti..už ji nedělámsmajlik - 26

 
Milda3
Milda3 - 6.3.2013 18:53

orinka: asi máš pravdu,paní tam nedává maso, ale na kostičky nakrájenej šunkovej salám

 
orinka
orinka - 6.3.2013 17:16

Milda3: tak teď jsi pomíchal dva recepty - vajíčkovou tlačenku s Moravankou dělám taky, je ze 4 vajec, 1 Moravanky, 1 majonézy atd...ta mortadela je opravdu s bůčkem (1 kg), ale jen s 5 vejci, 1 kávová lžička Vegety, 1 lžička ml. epře, 1 lž. soli, muškátový ořech, česnek podle chuti. Maso se má zasyrova pomlet, promíchat s ostatním nechat ležet 24 hodin v chladničce a pak naplněné do tlačenkového střeva vařit 90 minut.

 
Milda3
Milda3 - 6.3.2013 16:54

Bellana: jenže za toho socíku jsi koupila tlačenku nebo sulc chutný skoro jako doma a doma se to nedělalo kvůli tomu že by to v krámech nebylo a jitrnice,jelita a prejty už k domácím měli dál,ale stále byly o hodně chutnější než dnes ty bliváky
a ten recept od Meryl tlačenka je,ale zapoměla jen napsat ,že je to tlačenka vajíčková
paní něco podobného občas udělá ,ale přidává tam ještě Moravanku

 
Bellana
Bellana - 6.3.2013 12:30

Nedalo by se to udělat z nějakého libovějšího masa, třeba z krkovice nebo plecka? Je tam ten tuk potřebný kvůli konzistenci? Můj budoucí zeť tučné maso nejí a sami dva zase tolik nesníme. Jinak mě to docela láká vyzkoušet. Chodit od obchodu k obchodu a zkoušet, ze kterého se jídlo dá jíst a ze kterého ne, to je časově náročnější než si to uvařit doma. Ach jo, jako za socíkusmajlik - 11

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 6.3.2013 12:02

dadka: a tak to já zase se s tím klidně piplat budu, když na to budeme mít chuť. Je ale pravda, že dneska různé malé firmy dělají zabijačkové pochoutky jako domácí. Mě spíš vadí, že když to uděláš doma je toho najednou moc a přejí se to, takhle si koupís jen kolik chceš.

 
dadka
dadka - 6.3.2013 10:48

No nevím...do tlačenky vajíčka a bez majoránky?
Beztak nejlepší tlačenka, co jsem kdy jedla je u nás pod jménem tlačenka speciál. Je dobře kořeněná a s velkými kusy masa.Doma bych se s tím nepiplala.

 
magic11
magic11 - 6.3.2013 10:30

do tlačenky to má hodně daleko a cpát do toho vegetu nebo podravku? smajlik - 34smajlik - 11

 
orinka
orinka - 6.3.2013 10:17

jak budou Velikonoce, tak tohle bych viděla jako dobré pohoštění pro návštěvy, i kvůli počtu vajec.

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 6.3.2013 9:15

Světlonoska: tak to bych už brala, ale s tlačenkou to opravdu nemá nic společného

 
Světlonoska
Světlonoska - 6.3.2013 8:30

smajlik - 55Já to mám zapsané jako domácí sekanousmajlik - 68

 
Jagea
Jagea - 6.3.2013 8:21

Znám něco podobného (místo mouky strouhanka), je to cekem dobré, ale s tlačenkou jako takovou to má společný jen ten obal, co se to v něm vaří...smajlik - 76

 
Světlonoska
Světlonoska - 6.3.2013 8:10

smajlik - 58smajlik - 79Různé pokrmy dělám podle sebe,a recepty se moc neřídímsmajlik - 26minulý týden byl sulc,z kuřecích čtvrtek,vajec,mrkve+želatinou,moc dobrý.Lepší něco sem tam nezdravé,než kupované trvale nezdravésmajlik - 36smajlik - 76smajlik - 37

 
orinka
orinka - 6.3.2013 8:00

Tohle nemám zapsané jako tlačenku, ale jako Mortadelu. Merylko, žes to taky vzala z klasických osvědčených?? Jo, dobrý to je, jen název je zavádějící - ostatně, Mortadela taky vypadá docela jinak.

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 6.3.2013 7:22

To je nějaká divná tlačenka s vajíčkama a bez majoránky a koření. To je krajová specialita?

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77194.
    Archiv anket.