Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Vaříme s Lindou 1. díl

Vaříme s Lindou 1. díl
Vepřové plátky

Na 4 porce potřebujeme:

  • 4 plátky vepřové kýty – dá se použít v podstatě jakékoliv vepřové maso a určitě by to bylo dobré i s kuřecími či krůtími prsíčky
  • Sůl
  • 4-5 stroužků česneku
  • Cibule nakrájená na kolečka (množství dle chuti, já dávám 2 středně velké), event. chili paprička

Maso naklepeme, potřeme směsí utřeného česneku se solí a vložíme do pekáčku ci ohňivzdorné misky.

Smícháme marinádu ze:

  • 3 PL oleje
  • 2 PL sójové omášky
  • 1,5 PL worcesterové omáčky
  • 3 PL kečupu
  • 1 lžičky cukru
  • mleté papriky (já dávám pálivou, ale klidne lze použít i sladkou)
  • trošky pepře

a zalijeme tím maso, které nakonec posypeme cibulí a event. najemno nakrájenou chili papričkou.

Pečeme doměkka při asi 170-180 stupních. Asi 30 minut před dopečením zalijeme maso vepřové linda200ml smetany na vaření.

Podáváme s dušenou rýží a nebo s různě upravenými bramborami.

 

PS1: místo smetany je dobrý celou směs zalít 200ml černého piva

PS2: pokud není čas a nebo je člověk líny, je možno rozmačkat česnek přímo do marinády a maso v ní obalit

PS3: taky je velice chutný připravit si celou směs dopředu a nechat několik hodin uležet maso v marinádě (klidně i přes noc)

PS4: mám v plánu také někdy vyzkoušet maso pouze naložit do marinády a večer pak hodit na gril

Linda


3.3.2014   Rubrika: Vepřové   |   Komentářů 12   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Vaříme s Lindou 1. díl

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
YXH
YXH - 11.3.2014 1:17

Lindo meli jsme to dneska s ryzi, byla to mnamka smajlik - 64 diky za napad

 
YXH
YXH - 5.3.2014 14:45

Kdyz davam pomerancovou stavu, nedam kecup, ono to je potom taky nakysle ale trochu jinak.

 
YXH
YXH - 5.3.2014 14:44

Vypada to mnamozne, delam podobne i s kuretem. Majdy micham jak prijde chut. Take jsem do marinady pridala trochu pomerancove stavy a misto smetany kokosove mleko (jeden recept z "asijske kucharky" a taky to je dobre. Vetsinou pripravim den predem a soupnu do lednicky, pak to je rychlovka treba i na panvi.

 
monja
monja - 3.3.2014 18:00

Linda: smajlik - 47 bezva recept ... konečně jídlo, který je evidentně vyzkoušené smajlik - 5

 
sharon
sharon - 3.3.2014 17:41

já netvrdím že se TO nesmí míchat , jen říkám že to nedělám...smajlik - 68

 
Milda3
Milda3 - 3.3.2014 16:01

Linda: řekl bych že na grilu to nebude mít chybu,taky podobně děláme

 
Milda3
Milda3 - 3.3.2014 15:59

Jarča*: já si občas udělám na pánvi maso na kostičky,dám tam i celer a různé koření i čili a taky sojovku a worčester,trochu cibulky vosmahnu podusím zasypu hl moukou podleju a dochutím sojovkou a worčestrem,pepř čili a pod.je to žiletka jím to jenom já a už se mi do toho dává i vnučka a je to výborný
tohle od Lindy taky zkusím ,to bude dobře jedlý,ale nechám to přes noc uležet v lednici

 
Jarča*
Jarča* - 3.3.2014 14:10

Linda: smajlik - 47bezva tip - díky.
sharon: vidíš, to mě nikdy nenapadlo, že by se to nemělo míchat. V mém nejstarším a nejosvědčenějším (a nejohmatanějším) receptu na čínu jsou tyhle dvě ingredience obě dvě a nikdy mi na tom nic divného nepřišlo. I když Číňani by se možná divilismajlik - 68

 
evropka
evropka - 3.3.2014 14:08

dobře nafocené a vysvětlené,asi udělámsmajlik - 47 jen tak dál

 
Linda
Linda - 3.3.2014 13:21

sharon: smajlik - 16 tak ja bezne tyto dve ingredience taky nemicham, ale omylem jsme vzala do ruky spatnou lahvicku smajlik - 16 a ejhle bylo to velice zrave - opravdu vyzkousej!

 
sharon
sharon - 3.3.2014 10:23

vařím podle své fantazie také ale sojovku a worchster nikdy nemíchám dohromady , buď to nebo to......orinka: máš pravdu , i když se maso jíst denně nemá ale nejlíp se z něj uvaří........smajlik - 68

 
orinka
orinka - 3.3.2014 5:27

Výborně! Přesně tak si představuju dobré jídlo. Když je doma maso, pak je po starostech co udělat, jako příloha by mi chutnala rýže anebo opečené brambory.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77188.
    Archiv anket.