Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Ražniči po švýcarsku

Ražniči po švýcarsku

Potřebujete: 200 g telecího masa z kýty, 100 g šunky, 250 g ementálu, 2 menší pevná rajčata, sůl, špetku pepře, olej na smažení

Postup: Z masa nakrájejte kostky, lehce je naklepete, osolte a opepřete. Na jehlu pak střídavě napichujte kousky masa, šunky, rajčat a sýra. Ražniči osolte, potřete olejem a po všech stranách zprudka opečte. Jako přílohu podávejte brambory nebo bramborovou kaši.

Lenka Moučková


9.11.2011   Rubrika: Hovězí a telecí   |   Komentářů 9   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,8/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Ražniči po švýcarsku

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
mam-ča
mam-ča - 9.11.2011 14:16

Kdybych už investovala do telecí kýty, tak jí nezkazím nějakými rajčaty, sýrem a šunkou.
Když už dělám něco na špejli, tak si maso (spíš vepřové nebo kuřecí) napřed naložím, pak osmahnu, a teprve pak k němu napíchám to ostatní, co je hotové za chvilku.
Nějak se vracím k vaření "přírodních" jídel, kořením bylinkami a dávám vyniknout chuti masa.

 
loupák
loupák - 9.11.2011 13:31

Jak už jsem tady párkrát zmiňovala,mláďata savců nežerusmajlik - 66,takže bych to ,,mladý,, maso vyměnila za něco staršího a jinak to vypadá dobřesmajlik - 47

 
Linda
Linda - 9.11.2011 11:04

dadka: no já nevim - namocit spejle, nakrájet a okorenit maso, nakrájet vsechnu zeleninu, pak to na stridacku napichovat a jeste stat u opekani ... a jak pisou ostatni, maso potrebuje delsi dobu mezitim se syr roztece a pripece k panvi, zelenina pusti stavu a..... proste at delam co delám na me je to pracny a rodina me ukeca zcela vyjimecne (tak jednou do roka mozná ani to ne)

 
sharon
sharon - 9.11.2011 10:07

a rajčata musí pustit šťávu takže se to spíš dusí, ne ?.......ale ražniči když je dobře udělané miluju, to uměla skvěle maminka, ale tehdy bylo asi i kvalitnější maso....smajlik - 26

 
evropka
evropka - 9.11.2011 9:44

nesmysl,ten sýr se roztopí a rozhodně na jehle nevydržísmajlik - 55smajlik - 55dyk maso se musí prosmažit ne?smajlik - 63

 
Světlonoska
Světlonoska - 9.11.2011 9:27

smajlik - 76Mě stačí obyčejné ražničí,zase tolik si nemužeme v krizi dovolovatsmajlik - 66

Výborný je i špekáček jako ražničí a obalený v trojobalusmajlik - 94

 
Jarča*
Jarča* - 9.11.2011 8:34

Dala bych sismajlik - 47. Ale nějak tyhle ražniči neumím udělat tak, aby maso bylo dost měkké a zbytek nebyl připálenýsmajlik - 26
dadka: tak tam vraž eidamsmajlik - 68

 
dadka
dadka - 9.11.2011 8:26

Linda:
Rychlét to je,máš to hned, ementál ale nemám ráda...

 
Linda
Linda - 9.11.2011 7:55

To bude dobry, sice bych to nenazvala rychlym pokrmem, ale zravym urcite smajlik - 57

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77188.
    Archiv anket.