Telecí kýta v obalu
Potřebujete: 1 kg telecí kýty, sůl, 100 g másla, 50 g hladké mouky, 3 vejce, 100 g strouhanky, 1 citrón
Postup: Maso naklepeme do menšího plátu, osolíme a obalíme v klasickém trojobalu. Dáme na pekáč s rozpáleným máslem a za občasného podlévání v troubě pečeme. V průběhu pečení kýtu obrátíme. Hotové maso krájíme na řezy, které jsou obaleny osmaženou kůrkou. Na každou porci položíme plátek citrónu, podáváme s bramborovou kaší.
12.4.2012 Rubrika: Hovězí a telecí | Komentářů 11 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Telecí kýta v obalu
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.sharon: dieta .....kopec tatarky a amerických brambor...mňááám.....
i já preferuju plecko a taky krkovici....telecí tak na dietu, ale ochutnala bych k tomu mísu ledovýho salátu , kopec tatarky a amerických brambor...mňááám...........
Telecí jsem už neměla ani nepamatuju. Ale když ho někdy koupím,dělám plec na másle s brkaší.
Vepřové moc nemusím, hodně dělám kuřecí a hovězí.Taková roštěná, steak nebo ptáček....
evropka: taky mám ráda v kuchyni plecko
takže takový velký rozkrájený řízek za hromadu peněz jo?
evropka: řízky,ptáčky,svíčkovou
Světlonoska: vše z plecka?
nějak jsem nepochopila proč naklepávat
Nevedu"v kuchyni hovězí,natož telecí,tj,přepych,u nás doma jedině vepřové z plecka se dá udělat vše
orinka: teď na to myslím...a když už bych jí měla,tak jí nebudu klepat do plátu
V době utahování opasků navrhovat celé jedno kilo telecí kýty?!