Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Hovězí maso zapečené s kaší

Hovězí maso zapečené s kaší

Potřebujete: 1/2 kg hovězího masa, 3 cibule, máslo, hladkou mouku, bujón z kostky, bramborovou kaši.

Postup: Vařené či dušené hovězí maso nakrájejte na drobné kousky (případně pomelte na masovém strojku). Mezitím nechte rozpustit máslo a orestujte na něm 3 cibule nakrájené nadrobno. Zasypte vrchovatou lžící mouky, nechte krátce povařit a zalijte 200 ml bujónu z kostky. Duste ještě asi 10 minut, přidejte maso a dobře promíchejte.

Do vymazané a vysypané zapékací misky (použijte máslo a strouhanku) vložte masovou směs, na ni bramborovou kaši. Tu posypejte strouhankou (vytvoří zlatavou krustu) a postříkejte rozpuštěným máslem. Troubu předehřejte na nejvyšší stupeň a zapékejte 15–20 minut.

Meryl


23.1.2013   Rubrika: Hovězí a telecí   |   Komentářů 7   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Hovězí maso zapečené s kaší

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
sharon
sharon - 23.1.2013 16:02

dadka: mleté mám nejraději vepřové a z Globusu tam je vždycky čerstvé....a karbošky z něj peču v troubě na plechu ...smajlik - 68

 
sharon
sharon - 23.1.2013 16:01

možná je to dobré ale bylo by mi toho hovězance líto...smajlik - 68 já bych si ho udusila na houbách a s rýží..........smajlik - 26Stanik: taky mě to napadlo.....

 
dadka
dadka - 23.1.2013 11:10

Dobrý nápad, hovězí maso máme často a mám ho ráda. V mrazáku mám vždycky schovaný hovězí vývar, tak bych ho použila místo kostky a mlerté hovězí maso se u nás dostane balené a je opravdu libové. Používám ho i na gulášovou polévku.

 
Stanik
Stanik - 23.1.2013 11:06

me tam jen zarazi ten bujon z kostky, kdyz se stejne pouziva varene , ci dusene hovezi.... tak preci mam i dobry vyvar, ne?

 
Linda
Linda - 23.1.2013 9:55

soupla bych do toho rovnou mlete hovezi, je levnejsi a hlavne lehce sehnatelne. Vypada to zajimave, mohla bych vyzkouset o vikendu smajlik - 47

 
orinka
orinka - 23.1.2013 9:52

tak přiznávám, že hovězí už jsme hodně dlouho neměli, abychom neprojedli půlku důchodusmajlik - 68

 
Alice.
Alice. - 23.1.2013 6:23

Podobné jídlo je populární v naší rodině, ale v trochu jednodušší variantě. Na cibulce obdělat syrové mleté hovězí, dochutit populárním kořením (u nás většinou bazalka a pod.) a když se vydusí tekutiny, přidat smetanu (málo), nebo zakysanou smetanu a ještě chvíli pojit hmotu dohromady. Když je maso hodně tučné, tak se dá zcedit a tuk vyhodit. Hmota musí být tuhá, ne tekutá, pokud je maso moc tučné, tak bude pořád spíš tekuté. Pak hodit do zapékací misky, vymazávat se nemusí, mastné je to dost, na to brkaši (radší tužší) a péct čtvrt hodiny. Na konec možno posypat sýrem a už jen rozpustit, nezapékat.
Už vím co vařit zítra. smajlik - 75

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77179.
    Archiv anket.