Telecí řízky na grilu
Potřebujete: 4 menší telecí řízky, sůl, bílý pepř, 2 polévkové lžíce olivového oleje, 4 tenké plátky parmské šunky, 1 malou snítku rozmarýnu, 2 snítky petržele, 100 g změklého másla, 80 g strouhaného parmazánu, 1 žloutek, 70 g strouhanky
Postup: Předehřejeme gril v troubě. Telecí řízky opláchneme studenou vodou, dobře usušíme a lehce naklepeme mezi dvěma listy průhledné fólie. Osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olivový olej a v něm řízky opékáme po každé straně asi 2 minuty. Vyndáme, každý řízek zabalíme do 1 plátku šunky a dáme do ohnivzdorné mísy. Rozmarýn a petrželku opláchneme a dosucha otřepeme, jehličky a lístky otrháme od stonků a jemně nasekáme. Smícháme s máslem, parmazánem, žloutkem a strouhankou a směsí potřeme řízky. Dáme do horké trouby na střední lištu a gratinujeme asi 4 minuty dozlatohněda.
28.5.2013 Rubrika: Hovězí a telecí | Komentářů 10 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Telecí řízky na grilu
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Mám pro vás další tip dobré telecí ... Mám pro vás další tip dobré telecí ... http://www.restaurantkandelabr.cz/cs/aktuality/items/teleci-osso-buco-v-milane-zboznuji.html
<a href="http://www.restaurantkandelabr.cz/cs/aktuality/items/teleci-osso-buco-v-milane-zboznuji.html">recept na telecí</a>
anitech: trefné
W+V kde nezaměstnaný předčítá z novin inzerát: nezaměstnaní pozor: Brilianty opět levnější!!
vždycky, když čtu takovéto recepty, tak si vzpomenu na jeden film W+V kde nezaměstnaný předčítá z novin inzerát: nezaměstnaní pozor: Brilianty opět levnější!!
Stanik: Dělám si legraci, pravda ovšem je, že jsem se ve Vídni "urvala"
a chtěla jsem ochutnat Vídeňský řízek. Ten musí být z telecího. No
Stanik: tohle ani jednou za čas,musí stačit vepřík
já jsem telecí už taky vzdala...minule řízky jako houžev
nekupuju telecí přijde mi bez chuti, my jíme nezdravě, pořádnou krkovici na grilu nebo v alobalu na ohni , mňam.......
nebo dobré hovězí , nakrájím na špalky na pekáč, přidám cibuli, česnek, jalovec a červené víno, utěsním alobalem a hodinu pomalounku peču......nebe v hubě
Miluju telecí maso, takové telecí hrudí na másle s brkaší je taky mňamka.
Světlonoska: jednou za cas..... proste radeji mene kavlitniho, nez tuna tocenaku ( jen jako priklad).
tak to může být dobré..
Kdo si ted může dovolit takový luxus...já tedy nenavíc je to na mě stejně moc nóbls parmskou šunkou