Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Přírodní skopová pečeně

Přírodní skopová pečeně

Potřebujete: asi 1 kg skopového masa (hřbet nebo kýta), 120 g másla nebo oleje, sůl, špetku pepře, 4 stroužky česneku, 20 g hladké mouky, petrželku

Postup: Maso potřete česnekem utřeným se solí, vložte na rozpálený tuk a po všech stranách opečte. Pak je podlijte, dejte do trouby a upečte dočervena (nezapomeňte podlévat). Maso pak vyjměte, vypečenou šťávu zaprašte moukou, zřeďte vodou nebo vývarem, rozšlehejte a povařte. Omáčku na maso přeceďte přes cedník. Porce ozdobte nasekanou petrželkou.

Lenka Moučková


4.4.2012   Rubrika: Skopové a jehněčí   |   Komentářů 15   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,8/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Přírodní skopová pečeně

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Lissie
Lissie - 5.4.2012 14:13

orinka: smajlik - 68 Tak to je síla, chudinko. Já tedy žádné takové následky díkybohu neměla (ponížení si dost užiju se svým hyperaktivním močovým měchýřemsmajlik - 68), ale bylo to takové divné. Byl to krevetový salát, takže zelenina, na tom dvě krevety. I st tím ksichtem, já nevěděla, co s tím, jen že vyloupnout. Ale bylo to studené a tuhé, tak jsem se s tím tam rukama mořila, až mi z toho zbyli čtyři malé kousky skudeného masa, co bylo lhece cítit po rybách. Tak jsem je slupla a bylo po sranděsmajlik - 68. Jednu tu ruku jsem si asi mimoděk olízla a pak si z pusy tahala krevetí vous, tak to taky nebyl nic moc zážiteksmajlik - 68.

 
orinka
orinka - 4.4.2012 19:13

Lissie: jó, krevety...ani nemluv. Udělala jsem na Silvestra před lety jakýsi koktejl, špatné to nebylo, ale ráno jsem převlékala čerstvě převlečené lůžkoviny, protože jsem jaksi..smajlik - 72nestihla, bylo to jako blesk a než jsem vyskočila z postele - teda jen trochu, ale 1.1. něco takovéhosmajlik - 76 Takže děkuji: mořské potvory pro mě opravdu nejsou.smajlik - 16

 
Lissie
Lissie - 4.4.2012 16:00

Tak já se musím přiznat, že jsem skopové, myslím, nikdy nejedla a jehněčí a kůzlečí taky. Tak by mě to lákalo všechno, ale je to špatně dostupné a i dost drahé s nejistým výledkem, tak si raději pochutnám na klasice. Ale zkouším ráda, teď jsem poprvé měla krevety, šlo to, snědeno, ale už bych si to nedala, docela mě to nenadchlo.

 
orinka
orinka - 4.4.2012 15:56

Aja: já jí rozumím, smrdí to prčinou.smajlik - 68

 
evropka
evropka - 4.4.2012 13:59

jehněčí mají v café imperiál mlasksmajlik - 47já ho rději nedělámsmajlik - 26

 
mam-ča
mam-ča - 4.4.2012 10:55

Když máme ty Velikonoce, tak radši než skopové, tak jehněčí nebo kůzlečí. (Jen nesmím to zvířátko vidět živé, pak bych to nemohla jíst).
Olej bych nedávala vůbec, radši trochu anglické slaniny a máslo. Česneku jen trochu a hlavně Majoránku !
Pro tohle jídlo je kombinace slaniny, másla, česneku a majoránky výborná, a jde tak udělat i vepřová pečeně alá jehněčí.

 
sociální.inženýrka.v.důchodu
sociální.inženýrka.v.důchodu - 4.4.2012 10:36

manka: nevěděla jsem vůbec co si představit pod slovem "prčina" smajlik - 16, jinak ano, každému co mu chutnásmajlik - 2

 
ajjana
ajjana - 4.4.2012 10:06

smajlik - 47 tak skopové ano

 
manka
manka - 4.4.2012 10:05

sociální.inženýrka.v.důchodu: no já to nějak moc nerozlišuju, pro mě je to prčina a basta. a když jsemse dívala ke strýčkovi gůglovi, tak se názory taky dost liší, ale já spíš říkám svůj názor na chuť.

 
sociální.inženýrka.v.důchodu
sociální.inženýrka.v.důchodu - 4.4.2012 9:51

Jsem poněkud zmatenasmajlik - 55, skopec je přecve beran, myslela jsem, že skopové je maso z ovce, berana či jehňat.smajlik - 26 Koza je koza. Nebo ne?smajlik - 55

 
manka
manka - 4.4.2012 8:33

Aja: no je to taková prčina ne?

 
Aja
Aja - 4.4.2012 8:30

manka:
Skopové je z kozy?smajlik - 58
Skopové je nejlepší na rožni, vypeče se nejvíc ten tuk, který při chladnutí je hnusnej.

 
manka
manka - 4.4.2012 7:38

já teda skopovýmu taky na chuť nepřišla, i když to mám hodně horké a na teplým talíří, pořád tam tu kozu cítím

 
orinka
orinka - 4.4.2012 7:07

Tak skopovému, přiznám se, jsem na chuť zatím nepřišla. Jen bych k tomu receptu dodala, že skopové se musí podávat na nahřátých talířích a hodně horké. Studené skopové moc dobré není.

 
jasmine
jasmine - 4.4.2012 6:13

smajlik - 31miluji skopové smajlik - 47smajlik - 47

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77188.
    Archiv anket.