Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Hovězí játra s meruňkami

Hovězí játra s meruňkami

Potřebujete: 4 plátky hovězích jater (každý cca 200 g), mouku na obalení, 30 g rozpuštěného másla, sůl, bílý pepř, 50 g uzené prorostlé slaniny, 3 větší cibule, 1 plechovku meruňek (850 g).

Postup: Játra očistíme, omyjeme, osušíme a obalíme v mouce. Máslo rozpálíme, játra po obou stranách osmažíme (cca 4 minuty, podle tloušťky), vyjmeme, osolíme a opepříme a uložíme v teple. Slaninu nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme, meruňky dáme okapat do cedníku, šťávu zachytíme. Slaninu, kterou jsme nakrájeli na kousky, rozpustíme na zbylém tuku po smažení, přidáme cibuli a osmahneme, pak přidáme meruňky, zředíme asi třemi lžícemi šťávy z meruňek. Prohřejeme, ale nevaříme. Játra podáváme s meruňkovou směsí. Jako příloha je nejlepší bramborová kaše.

Čtenářka Markýza, jež zaslala recept, doporučuje: "Dělám to častěji z vepřových jater, zato drůbeží nedoporučuju, není to ono." Děkujeme za recept a přejeme dobrou chuť.

Lenka Moučková


27.9.2010   Rubrika:   |   Komentářů 23   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Hovězí játra s meruňkami

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-23
anitech
anitech - 28.9.2010 9:03

Almega: je od tebe stejně milé,že zatím nabízíš jenom bezbolestnou liposukci. Ale fakt jsou i dny, kdy bych brala i bezbolestné utracenísmajlik - 63

 
orinka
orinka - 27.9.2010 18:13

babkatapka: hele, a doufám, žes je nesolila?!smajlik - 58

 
Markýza
Markýza - 27.9.2010 17:48

smajlik - 76naklepatsmajlik - 76

 
Markýza
Markýza - 27.9.2010 17:47

babkatapka: musíš je nakpepat - a rychlovka, nic dlouhého na pánvičce a jde to i teď

 
Markýza
Markýza - 27.9.2010 17:46

Almega: smajlik - 68pokud jsem pochopila princip, pak by mi mohli narazit čep a to rozrušené sádlo ze mne vypouštět na litry smajlik - 34smajlik - 34

 
aa11
aa11 - 27.9.2010 17:18

Zajímavá kombinace smajlik - 50

 
babkatapka
babkatapka - 27.9.2010 16:24

já si na játra už netroufnu a vůbec ne na hovězísmajlik - 76nedávno jsem si koupila vepřový a bylo to tvrdý jak podrážka, to už nejsou játra jako když jsme je dělali na minutku smajlik - 66

 
Almega
Almega - 27.9.2010 16:11

Tak co použít bezbolestnou liposukci,která je tady někde vedle nabízena??? - pro markýzu a anitech - -

 
Markýza
Markýza - 27.9.2010 15:50

anitech: taky už mám jateční velikost - i hmotnost smajlik - 63

 
anitech
anitech - 27.9.2010 15:39

Markýza: já teda rostu už přes šedesát let,ale boha jeho jenom do šířkysmajlik - 34

 
Markýza
Markýza - 27.9.2010 13:55

teda vy jste z toho udělaly guláš smajlik - 68smajlik - 68
*
evropka: sušené ne, jde o to, že ty meruňky ve spojení s tím ostatním udělají takový sladkokyselý sosík, který ta játra úžasně doplní smajlik - 57
*
orinka: kuřecí - a vůbec drůbeží játra mají úplně jinou chuť. Ale dělej jak chceš, i když podle mě je jedno, jak dlouho jaké zvíře roste

 
evropka
evropka - 27.9.2010 11:52

pane bože proč to píšu,říkala,že celý život jí nejméně dvakrát týdně ryby

 
evropka
evropka - 27.9.2010 11:51

anitech: Linda: já tuhle koukala do jedné vitríny na parte....tak musím říct,že asi osm lidí přes 80let...a pak mladí přes čtyřicet....mám jednu dobrou známou,dovolila bych si říct i kamarádku,holkám na auditku jsem dokonce poslala jednou fotku...dáma,96 let,dvakrát do měsíce vodová,vždy lehce namalovaný obličej a,boty na podpatku, kabelku se zlatem,krásně vypravuje za cca 90 let bylo nebylo,poslouchala bych donekonečna

 
anitech
anitech - 27.9.2010 11:13

Linda: smajlik - 42okamžitě se přiznej,za kterou zdravotní pojišťovnu lobuješ? Máš strach, že nám ty mizerné důchody budou vyplácet moc dlouho?smajlik - 34smajlik - 34

 
Linda
Linda - 27.9.2010 10:54

No já vám nechci brát optimismus co se zdravé výzivy týce, ale neresíte náhodou zrovna dneska duchody a kde na ne brát / nasetrit? Aby vám ta zdravá výziva nebyla nakonec na skodusmajlik - 42

 
anitech
anitech - 27.9.2010 10:36

evropka: smajlik - 34já ti nevímsmajlik - 34dneska i to móře už není co bývalosmajlik - 34

 
evropka
evropka - 27.9.2010 10:28

Almega: udělej tresčí,ty jsou zdravásmajlik - 105

 
Almega
Almega - 27.9.2010 10:13

Pro mě jsou podobné kombinace nemyslitelné,ba smrtelné....Hovězí maso jím jen mleté zadní lepší,játra jsou asi plná škodlivých látek,řekla bych.....

 
Linda
Linda - 27.9.2010 9:11

anitech: jeste do neho patrí kari

 
anitech
anitech - 27.9.2010 9:04

ovoce se kombinuje i rybou,vAsii přece používají kokosové mléko skoro všude,ananas.Kachna na pomerančích je sváteční jídlo . Husa a kachna plněná jablky, Švestky už jsme tu taky měli.Tak proč nezkusit i meruňky? Zkusím i to hovězí podle Lindysmajlik - 47

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-23
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77179.
    Archiv anket.