Drůbeží játra s rajčaty
Potřebujete: 300 g drůbežích jater, 60 g oleje, 30 g hladké mouky, 2 oloupaná rajčata, sůl, špetku pepře
Postup: Játra obalte v mouce a prudce opečte na oleji. (Kdo má rád sádlo, může i na sádle.) Opečené kousky přendejte na teplou misku a do šťávy přidejte oloupaná nakrájená rajčata, osolte, opepřete a krátce provařte. Pak je nalijte na játra. Podávejte s rýží.
7.10.2011 Rubrika: Vnitřnosti | Komentářů 9 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Drůbeží játra s rajčaty
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Dodávám - lepší na to jsou ale hovězí, mají výraznější chuť. Vnitřnosti dělám jenom párkrát do roka, ale chutnají mi.
já dělala asi tak po 30 letech játra po tyrolsku (vepřová), a snědli to bez námitek.
u nás se játýrka moc nepapají, no zkusím a uvidím. Mám doma mlsné potvůrky
evropka: nesoudím, ať ti je nasmaží dcera a užereš se..
sharon: tak to jsem nedělala léta,smažená játra,já mám s vnitřnostma ten problém,že když je vařím,pak je nejím,když je nevařím tak je jím...suď mě věrko
nevím, nevím, játra jsou nasládla, a do toho rajčata ?.....raději třeba žampiony.....a my máme nejraději kuřecí a smažená jako řízek....
Dělám je taky bez cibulky, jen do hladké mouky dám trochu červené papriky a pepře.Zrobna včera jsem si je dělala na oběd, manžel to moc nemusí.
orinka: jj,bez cibule játra nic moc..
ještě lepší je udělat to na cibuli, zeleninové paprice a rajčata tam prsknout až nakonec.