Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Játra v těstíčku

Játra v těstíčku

Potřebujete: 2 vejce, 1 lžíci mléka, petrželku, 40 g polohrubé mouky, 4 plátky telecích jater, tuk na smažení, sůl

Postup: Z vajec, mléka, nasekané petrželky a mouky vyšlehejte těstíčko. Plátky jater lehce naklepejte, po krajích nařízněte a obalte v hladké mouce. Poté je namáčejte v těstíčku a smažte na rozpáleném tuku, solte je až hotové. Jako přílohu si k nim dejte opečené brambory s tatarskou omáčkou nebo salát.

Lenka Moučková


5.3.2012   Rubrika: Vnitřnosti   |   Komentářů 10   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3,1/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Játra v těstíčku

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
babkatapka
babkatapka - 5.3.2012 17:34

Telecí játra jsem jedla naposledy za hluboké totality asi jednou.
Když jsem si koupila nedávno vepřová a chtěla je udělat smažená, měla jsem v paměti tu lahodnou chuťsmažených jatýrek, ale fuj. Tvrdé jak podrážka, vůbec to nebylo dobré, tak když chci játra, tak jedině drůbeží. Telecí jsem za posledních asi 30 let nepotkalasmajlik - 26

 
orinka
orinka - 5.3.2012 17:14

proti prskání je na pánev přece takové to drátěné síto s rukojetí - žádný problémsmajlik - 26

 
Lissie
Lissie - 5.3.2012 15:44

Telecí játra jsem nikdy nejedla. Ale holky, musím se vám přiznat, že když jsem se poprvé pokusila udělat naprudko vepřová játra, tak to tak prskalo, že jsme museli jednu stěnu nově malovatsmajlik - 68, vypadalo to jak po vraždě, nejspíš proříznutí tepenné žílysmajlik - 68. Jinak, zřejmě pod vlivem této zkušenosti, dělám spíš játra pomaluji s nějakým sosíkem. Jinak dobrý tip, už jsem játra dlouho nedělala, tak ty své brzo udělám.

 
sharon
sharon - 5.3.2012 13:21

orinka: a já si udělala lektvar ze zázvoru na užívání a je to taky fajn ...smajlik - 68

 
orinka
orinka - 5.3.2012 13:09

tak jsem dojedla kuřecí játra na čerstvém zázvoru a je mi fajn.smajlik - 57

 
sharon
sharon - 5.3.2012 12:53

u nás frčí kuřecí, chlazená.....ale ještě jsem je nesmažila,,,dělám je na cibulce s rýží.....můžu vyzkoušet , jen klepet je nebudu.....

 
dadka
dadka - 5.3.2012 11:47

Telecí játra už jsem neviděla roky. Ale jde to i z vepřových mladých jater, nebo z kuřecích. Nedovedu si dost dobře představit,jak bych ta vepřová naklepávala, nakrájím je na cca 1 cm plátky.
Je to dobré,ale dělám to málo, jsou to vnitřnosti...

 
orinka
orinka - 5.3.2012 10:07

Světlonoska: na prskání dám na ně drátěnou pokličku, ať si dělají co chtějísmajlik - 68

 
Světlonoska
Světlonoska - 5.3.2012 6:55

orinka: smajlik - 26Asi aby neprskaly..jak to rády dělají..smajlik - 64

Muže to být dobrésmajlik - 55

 
orinka
orinka - 5.3.2012 5:57

Naklepávat játra?smajlik - 6

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77178.
    Archiv anket.