Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Vaříme s Lindou - Smažená játra

Vaříme s Lindou - Smažená játra

Potřebujeme:

Na 2 porce:

250g jater nakrájených na asi centimetr silné plátky (používám telecí nebo vepřová játra)

Marináda:

1 větší cibule nakrájená na kolečka

2-3 stroužky česneku nakrájených na plátky

1 lžička mletého zázvoru (nebo půl lžičky čerstvého či sterilizovaného)jatra

1 lžička kari

1 lžička sladké papriky (pokud máte radi ostrá jídla použijte pálivou)

Pepř

1 citrón – vymačkáme šťávu i s dužinou (nebo 3 lžice citrónové šťávy)

5 lžic oleje

Postup:

Marinádu smícháme dohromady, vložíme do ní játra a dáme do ledničky na 24 hodin uležet.

Druhý den vyndáme játra z marinády, seškrábneme z nich cibuli a česnek a zprudka opečeme na rozpálené pánvi. Na druhé pánvi pomalu osmahneme marinádu (dokud cibule nezměkne).

My máme rádi játra propečená a tak je smažím pomalu na velké pánvi a po obrácení je sesunu na polovinu pánve a na druhou polovinu šoupnu marinádu a společně dosmažím.

Podáváme s dušenou rýží, kterou ozdobíme osmaženou marinádou.

A nezapomeňte před podáváním játra osolit!

Linda


8.7.2014   Rubrika: Vnitřnosti   |   Komentářů 5   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,8/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Vaříme s Lindou - Smažená játra

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
orinka
orinka - 8.7.2014 9:14

to mě nikdy nenapadlo, nechat to marinovat, to je dobrý nápad!!

 
sharon
sharon - 8.7.2014 8:58

a já myslela v trojobalu což děláme my , ale jen kuřecí ......ani tohle nemusí být špatné....smajlik - 77

 
PEGG
PEGG - 8.7.2014 7:47

Sákrišsmajlik - 57 až se mi začaly sbíhat sliny.
Já játra rádasmajlik - 47smajlik - 105

 
evropka
evropka - 8.7.2014 5:43

bože mě nenapadlo nikdy naložit játraobrázek - 82_2_.gifurčo udělám

 
dadka
dadka - 8.7.2014 1:01

Játra mám moc ráda, buď vepřová, nebo telecí a kuřecí. Telecí játra mívají někdy v Makru, jinak je to kumšt sehnat je. Drůbeží játra si jenom odblaním, obalím ve směsi hladké mouky, papriky a pepře a osmahnu na pánvi. Mám ráda uvnitř játra krvavá.
Recept s marinádou zkusím, vypadá to dobře.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77184.
    Archiv anket.