Čekankové puky se slaninou
Potřebujete: 8 čekankových puků, 6 velkých brambor, 20 dkg anglické slaniny (špeku, uzeného kolene, uzeného masa, klobásy...), 20 dkg sýra, 1 červenou cibuli, mleté oříšky, máslo či jiný tuk
Postup: Cibuli nakrájejte nadrobno, nechte ji zesklovatět na tuku. Přidejte maso nakrájené na kostičky a osmažte. Čekankové puky omyjte, vykrojte z nich hořký střed a rozeberte na lístky. Brambory nakrájejte na kostičky, přidejte ke slanině, podlijte a nechte dusit. Později, když už jsou brambory skoro hotové, přidejte čekankové puky. Zapékací misku vytřete máslem, vysypte oříšky a směs do ní shrňte. Posypte sýrem a zapékejte 10 minut.
Tip: připravujte směs v kastrolku nebo pánvičce, která se může vložit do trouby. Ušetříte nádobí.
12.10.2009 Rubrika: | Komentářů 3 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Čekankové puky se slaninou
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.nemám odvahu je koupit v Supermarketu, nevypadají moc jedle
....řízek je řízek...
dobrý , ušlechtilá kombinace zdraví a české kuchyně