Uzené maso se slivkovou omáčkou a pěry
Potřebujete: 600 g uzeného masa, 500 g povidel, mletou skořici, badyán, 200 g sušených švestek. Pěry: 800 g hrubé mouky, 1 vejce, 40 g droždí, špetku soli, 1/2 dl mléka
Postup: Uzené maso uvaříme doměkka, povidla podle potřeby rozředíme vývarem, přichutíme mletou skořicí a badyánem. Vmícháme sušené švestky a povaříme. Na talíři poléváme plátky uzeného masa.
Pěry: Droždí smícháme s trochou mléka a s trochou mouky uděláme těstíčko, které necháme vykynout. Kvásek přidáme do zbytku mouky, přilijeme vlažné mléko a uděláme hladké těsto. Necháme kynout. Pak děláme kulaté knedlíky, necháme 10 minut vykynout a vaříme v páře asi 25 minut.
Autorem receptu je paní Marie Kocurková z Horšovského Týna. Jedná se o jeden z vítězných receptů v rámci projektu Chutě a vůně Slovácka.
20.10.2009 Rubrika: | Komentářů 30 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Uzené maso se slivkovou omáčkou a pěry
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.brezule: no jo,akorát že to pochází z latinského: De gustibus non est disputandum
sarobrouk: ale jo i když prsa s broskví mám spíš zapsaná jako luxusní jídlo z 70-80tých let minulého století...
ananas rád i pečený jen tak
A jak jste tu už psaly/i spíš se říká trnčená máčka. Výraz uvedený výš jsem vživotě neslyšela.
Ota: A co takhle přírodní plátek masa s broskví, nebo vepřové na ananasu? To jíš?
Já napsala schválně diškutát,říkám si že se diškutuje(spis.diskutuje) a ne dišputuje.klídek
Jéžiš,tak to si jdu raději dát jahodovou zmrzlinu s uzenou rybou....
sharon: copak ty jsi si neoddechla v srpnu ? To jsem byl skoro celý měsíc pryč.... jinak samozřejmě o víkendech.
Takový výlet Passau-Ĺinz-Melk a zpět se dá pohodově udělat za víkend
Ota: a prosím tě kdy, když jsi věčně vylepený tady ? nebo máš na zádech notbook ??????
Kawa: no vidíš .... já zas piji v Rakousku na cyklotiourách Radlera ...
Ota: tak Kormu to ňam ňam, ale myslím tu v brněnské krčmě... Pívo s medovinou...
Ota: 15:03...jsem vášnivá od přírody
Ota: 15:04...my se po tom můžem utlouct.....
sharon: jinak jak je to s tím šprudlákem, vy to doma jíte ?
sharon: mluvil jsem především o masu na sladko, nacionalistické vášně jsi rozpoutala ty
Ota: 13:42......pleteš pojem s průjmem....píšeš o indické a thajské....brepto !
sharon 14:15 .... jak se do lesa volá
sharon: nevím já nerad něco odsouhlasím když tomu nerozumím...
šprudlák je ale kvedlačka ne ?
Ota: a jedls šmadla-juchusešprudlákem ???? to je teprve bomba !
Ota: a slovácko nepatří do česka ?........řeči, řeči....celý Ota..
sharon: v tom případě mám radost, že sem byl připuštěn slovácký recept