Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Mleté maso s bramborovou čepicí

Mleté maso s bramborovou čepicí

Potřebujete: 2 cukety, 1 lilek, 1 cibuli, 500 g mletého masa, 1 kg brambor, mléko, strouhanku, sůl a pepř, 3-4 lístky bazalky, olej, máslo  

Postup: Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtiny a dáme vařit. Cukety nakrájíme na kostičky. Lilek nakrájíme na kolečka, zlehka posolíme a necháme pustit vodu (asi 30 minut). Pak lilek opláchneme. Cibuli nakrájíme nadrobno. Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme zeleninu, osolíme, opepříme a zvolna opékáme. Bazalku nakrájíme nadrobno. Přidáme ji spolu s mletým masem k zelenině. Chvilku restujeme. Zapékací misku vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a na dno narovnáme masovo-zeleninovou směs. Z brambor, hrnečku mléka, soli a pepře vytvoříme bramborové pyré, které navršíme na mleté maso. Ozdobně uhladíme vidličkou, poklademe kousky másla. Dáme zapéct na 30 minut do trouby, kterou jsme předehřáli na 180°C.

Tip: místo cuket a lilků můžeme použít například pórek.

Lenka Moučková


10.8.2010   Rubrika:   |   Komentářů 11   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Mleté maso s bramborovou čepicí

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
orinka
orinka - 10.8.2010 16:39

pyré nemusí být jen bramborové, tak je jablečné, třeba. Prostě našlehaná kaše. Ve šťouchaných bramborách jsou kousky, v pyré být nemají, to je taková hedvábná kaše s máslem a mlékem.

 
evropka
evropka - 10.8.2010 15:53

sharon: ta hromadou jo?smajlik - 7

 
sharon
sharon - 10.8.2010 14:31

Elen: a pěknou hromádkou jídla na talíři......smajlik - 47smajlik - 57

 
Elen
Elen - 10.8.2010 13:47

sharon: já taky. Hezky prostřeno, s hezkým nádobím, malou kytičkou...

 
evropka
evropka - 10.8.2010 13:23

Linda: brambory nejsou šťouchané,ale mixované....ale stejně je to skoro jako kaše,tak netřeba si hrát na gurmána

 
Linda
Linda - 10.8.2010 11:05

jedvatazmyje: pyré je hustá bramborová kase, v podstate jenom rozstouchaný brambory spojené troskou mléka

 
orinka
orinka - 10.8.2010 10:37

je to lákavé, jen bych asi nedávala veškerou zeleninu, lilek je chuťově výraznější než cuketa, vybrala bych jedno z toho.

 
jedvatazmyje
jedvatazmyje - 10.8.2010 10:08

bramborové pyré, je co? To je moderní název pro starou dobrou bramborovou kaši?

 
sharon
sharon - 10.8.2010 9:46

nechala bych se pozvat....smajlik - 57

 
Linda
Linda - 10.8.2010 9:01

to vypadá zajímave, vyzkousím, jenom chvíli pockám az se budou brambory skrábat, tu slupicku z nových zboznuji smajlik - 57, ale do kase smajlik - 66

 
evropka
evropka - 10.8.2010 6:28

někdy méně,znamená více.......



 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77194.
    Archiv anket.