Těstoviny s hříbky
Potřebujete: těstoviny (nejlépe tagliatelle), 25 - 30 dkg hříbků (nebo lišek), čerstvý rozmarýn, 10 dkg plísňového sýra, 1 dl smetany na vaření, pepř, máslo/olej, červenou cibuli
Postup: Těstoviny uvaříme podle svých preferencí (al dente, nebo doměkka). Cibuli nadrobno nakrájíme, na oleji či másle zesklovatíme. Houby nakrájíme nadrobno a přidáme k červené cibuli. Dusíme, až houby pustí vodu. Rozmarýn nakrájíme nadrobno a spolu se smetanou a rozdrobeným plísňovým sýrem přidáme k houbám. Prohříváme, a až je omáčka hotova (ingredience spojeny), opepříme. Solí dochutíme opatrně, neboť plísňový sýr je již dost slaný. Nakonec přidáme těstoviny, vše prohřejeme a okamžitě podáváme. Zdobíme snítkou rozmarýnu.
21.8.2009 Rubrika: | Komentářů 5 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Těstoviny s hříbky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.také to vyzkouším...může to být dobrota
Já též hříbky nemám, ale vyzkouším tento recept se žampiony.
Hríbky nemám, ale urcite to bude mnamka i se zampiony... o víkendu vyzkousím
IVUSKA 56: ano, dělala jsem, zalité smetanou s vejci a zapečené. A přidala jsem do toho půl pytlíku mražené zeleniny. Velice jedlé
To určitě zkusím a možná bych to ještě zapekla.