Houbový krém
Potřebujete: stejný díl hub a brambor, 1 středně velkou cibuli, 1 l zeleninového vývaru (bujonu), kelímek zakysané smetany, majoránku, kmín, sůl, pepř, listové těsto
Postup: Houby nakrájíme na drobnější kousky a dusíme zvlášť v kastrolku. Cibuli nakrájíme nadrobno, vsypeme do hrnce, kde jsme nechali rozehřát tuk, a zesklovatíme ji, přidáme brambory nakrájené na kostičky, houby, okořeníme majoránkou, drceným kmínem, osolíme. Zalijeme vývarem a povaříme. Z listového těsta si mezitím vyválíme plát a vykrájíme tyčky, osolíme a okmínujeme (tyčky můžeme též zakroutit do vrtulky), zprudka a krátce pečeme v troubě. Když je vše měkké, polévku rozmixujeme, dochutíme polovinou kelímku zakysané smetany (nejlépe 15procentní). Dokořeníme podle chuti. Na talíři zdobíme petrželkou nebo pažitkou a podáváme s přílohou z listového těsta.
Tip: z listového těsta můžete vykrájet tvar hub a po upečení vložit na povrch polévky jako ozdobu
16.10.2009 Rubrika: | Komentářů 4 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Houbový krém
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Já bych neuměla odhadnout ten stejný díl hub a brambor. Určitě to není myšleno ve váze , to spíš asi v objemu, ale i tak...
kubikm: to, vím. Jen mě to pobavilo, že to vyšlo v době, kdy je u nás (Liberec) sněhová kalamita. Já se taky ještě chtěla vydat na houby, už to asi nestíhám
janadrang: vyndej sušené a namoč přes noc do mléka
asi dobrej recept, jen se ty houby blbě hledají pod sněhem a spadlejma větvema