České žampióny
Potřebujete: 300 g čerstvých žampionů, 3 stroužky česneku, 1 cibuli, 3 lžíce másla, sůl, mletý pepř, zelenou petrželku
Postup: Očištěné žampióny nakrájejte na plátky. Máslo rozehřejte v zapékací míse, přidejte žampiony a deset minut poduste. Cibuli nakrájejte nadrobno, přidejte k podušeným žampionům, vmíchejte česnek rozetřený se solí a osolte a opepřete podle chuti. Ve vyhřáté troubě poduste doměkka. Porce pak posypte nakrájenou petrželkou.
25.2.2010 Rubrika: | Komentářů 9 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - České žampióny
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Tak to já dám na cibulku mrkev nechám osmažit. pak přidám žampiony, pórek a vše pěkně podusím. Takto připravenou zeleninu dám na z obou stran opečeného okořeněného pangase zasypu nastrouhaným parmazánem a dám pod gril. Ta zelenina podle toho co mám doma dávám i paprika, rajčata česnek na co je i chuť. Takto upravenou zeleninu dávám jako přilohu k masu, nebo si ji zapeču se sýrem či vajíčkem a mám dietní oběd. (abych se večer naprala ) Když to posypu parmezánem tak už moc nesolím. Jinak sůl, pepř a koření kdo co rád.
tak konečně neco s mým oblíbeným česnekem , zrovna jsem dnes nakoupila všechno, co k tomu potřebuji. Jenže zatím nemám troubu - ovšem když pokrm přikryju druhou stejnou pánvičkou a pak obrátím, zapeče se to taky. Je to zdravé a dobré, jinak taky dělávám osmažené hlavičky a nožičky posekané na drobno s vajíčkem, nebo žampiony k masu ap. Svého času jsem si v sušičce nasušila žampiony, pak pomlela a do polévek+omáček i k masu vždy dala špetku toho "žampion.prášku", vždy to chuť pokrmu oživilo
já bych to udělala jen na pánvičce a kdybych byla moc mlsná, tak zalila vajíčkama.
A nebo bych si hlavičky větších žampionů naplnila a potom usmažila
tak kdybych tohle dala tomu svýmu tak se po půl hoďce dojede rohlíkama a vuřtem
nevím, nevím
Divný
jsem z toho lehce na rozpacích ...... já myslela ze se tím zampióny nacpou a zapecou , ale takhle
a proč v zapékací míse? a co k tomu?? má to být jako předkrm nebo hlavní jídlo?
fakt nechci být zaujatá.....