Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

České žampióny

České žampióny

Potřebujete: 300 g čerstvých žampionů, 3 stroužky česneku, 1 cibuli, 3 lžíce másla, sůl, mletý pepř, zelenou petrželku

Postup: Očištěné žampióny nakrájejte na plátky. Máslo rozehřejte v zapékací míse, přidejte žampiony a deset minut poduste. Cibuli nakrájejte nadrobno, přidejte k podušeným žampionům, vmíchejte česnek rozetřený se solí a osolte a opepřete podle chuti. Ve vyhřáté troubě poduste doměkka. Porce pak posypte nakrájenou petrželkou.

Lenka Moučková


25.2.2010   Rubrika:   |   Komentářů 9   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - České žampióny

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Kozoroh18
Kozoroh18 - 25.2.2010 18:03

Tak to já dám na cibulku mrkev nechám osmažit. pak přidám žampiony, pórek a vše pěkně podusím. Takto připravenou zeleninu dám na z obou stran opečeného okořeněného pangase zasypu nastrouhaným parmazánem a dám pod gril. Ta zelenina podle toho co mám doma dávám i paprika, rajčata česnek na co je i chuť. Takto upravenou zeleninu dávám jako přilohu k masu, nebo si ji zapeču se sýrem či vajíčkem a mám dietní oběd. (abych se večer naprala ) Když to posypu parmezánem tak už moc nesolím. Jinak sůl, pepř a koření kdo co rád.smajlik - 4

 
martuš
martuš - 25.2.2010 15:09

tak konečně neco s mým oblíbeným česnekem smajlik - 47, zrovna jsem dnes nakoupila všechno, co k tomu potřebuji. Jenže zatím nemám troubu - ovšem když pokrm přikryju druhou stejnou pánvičkou a pak obrátím, zapeče se to taky. Je to zdravé a dobré, jinak taky dělávám osmažené hlavičky a nožičky posekané na drobno s vajíčkem, nebo žampiony k masu ap. Svého času jsem si v sušičce nasušila žampiony, pak pomlela a do polévek+omáček i k masu vždy dala špetku toho "žampion.prášku", vždy to chuť pokrmu oživilosmajlik - 31

 
babkatapka
babkatapka - 25.2.2010 14:34

já bych to udělala jen na pánvičce a kdybych byla moc mlsná, tak zalila vajíčkama.
A nebo bych si hlavičky větších žampionů naplnila a potom usmažilasmajlik - 57smajlik - 57

 
Jadvinka
Jadvinka - 25.2.2010 14:27

tak kdybych tohle dala tomu svýmu tak se po půl hoďce dojede rohlíkama a vuřtemsmajlik - 76smajlik - 68

 
magic11
magic11 - 25.2.2010 13:40

smajlik - 9smajlik - 66smajlik - 66 nevím, nevímsmajlik - 26

 
Florencie
Florencie - 25.2.2010 12:28

Divný smajlik - 63

 
Linda
Linda - 25.2.2010 11:19

jsem z toho lehce na rozpacích smajlik - 26...... já myslela ze se tím zampióny nacpou a zapecou smajlik - 57, ale takhle smajlik - 26

 
manka
manka - 25.2.2010 10:43

a proč v zapékací míse? a co k tomu?? má to být jako předkrm nebo hlavní jídlo?smajlik - 26

 
evropka
evropka - 25.2.2010 10:00

fakt nechci být zaujatá.....smajlik - 48

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77178.
    Archiv anket.