Zapečené hříbky
Potřebujete: 300 g čerstvých hříbků, 100 ml sladké smetany, 4 vejce, 150 g tvrdého sýra, máslo, pepř, sůl
Postup: Oddělte z hříbků kloboučky, očistěte je, osolte, opepřete a duste asi 10 minut na rozpuštěném másle. Pak je vložte do zapékací misky vymazané máslem, zalijte smetanou, ve které jste rozšlehali vejce a nastrouhaný sýr. Zapečte dozlatova a podávejte s bramborovou kaší.
4.8.2010 Rubrika: | Komentářů 19 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Zapečené hříbky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.v jakékoliv lepší houbařské encyklopedii je fůra receptů, jak s houbami nejlíp naložit. Existují houbové škvarky, ovar, omáčka, omeletky...toto je akorát jeden z mnoha. Já mám nejradši masáky jako minutku, bedly jako řízek, žampiony pečené plněné, jde udělat sekaná....
a co je zajímavé, že z houbových řízků nikdy není nikomu těžko. a co jich sežerem
Jarča* - 4.8.2010 11:58 - já bych to taky mohla, jen bych vynechala ten sýr. Ale hříbky miluju jako řízek jenže nerostou
sharon:
Jarča*: to jako třeba že sníš celej hermelín a zapiješ ho smetanou ? ( já vím, jsem blbka)
evropka: tak dobrý - a tý smetany tam pro jistotu vrazím o drobet víc, ju?
Jarča*:
evropka: já to věděla, že mě nepochopíš
sharon: já i česnek
Jarča*: HŘÍBEK jen tak s kmínem na másle jako bifteček
manka: evropka: sharon: Náhodou by to mohlo být dobré, 100ml smetany na 300 g hříbků není zase tolik. Já mám kombinaci sýr - smetana (v přiměřeném množství) ráda
manka: praženice u nás se říká "šmahula" ani jinak udělat nejde.....cibule, houby a vejce....
sarobrouk: dávám, ale to se mi prostě k sobě hodí
manka: A do praženice nedáváš těžké vajíčko?
tohle ne, radši bramborajdu s hříbkama......a hodně marijánky..
najít hříbek je poklada tohle je barbarství
hříbky nee
bych potřebovala, aby mi někdo sehnal ty hříbky zatím jsem tady neobjevila místo, kam bych mohla na houby chodit, teda spíš kde rostou na horách už jsem měla spolehlivá místečka...
já nevím, těžký hříbky a ještě smetana a sýr? já si raději dám praženici