Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Královská vejce

Královská vejce

Potřebujete: 4 vejce, 1,5 lžíce másla, 4 středně velká rajčata, sůl, hlávkový salát

Postup: Rajčata krátce spařte, zchlaďte a oloupejte. Nakrájejte je na větší kosky a na rozehřátém másle je duste, dokud se šťáva z poloviny neodpaří. Pak přidejte rozšlehaná vejce, sůl a na mírném ohni míchejte, dokud směs nezhoustne. Ozdobte listy salátu a podávajte na topinkách nebo s tmavým chlebem.

Lenka Moučková


4.7.2011   Rubrika: Vejce   |   Komentářů 22   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Královská vejce

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-22
Almega
Almega - 4.7.2011 16:09

anadir: No to jsem chtěla právě vědět,co to bude,že "královská".....Takhle snad stačí obyč název smažená vejce s rajčaty,nebo tak něco....Jsem velmi!!!zklamána tou obyčejností....smajlik - 11

 
orinka
orinka - 4.7.2011 13:30

anadir: je to fakt dobrý. Jako řízky i na nudličky (to jsem jedla v Bratislavě). Musí se to nakrájet na plátky a jako ledvinky napřed máčet v mléce.

 
Kadla
Kadla - 4.7.2011 13:29

orinka: smajlik - 34smajlik - 34smajlik - 34

 
anadir
anadir - 4.7.2011 13:23

orinka: No, ani pod romantickým pojmenováním by mne to nenalákalo... smajlik - 66smajlik - 68

 
orinka
orinka - 4.7.2011 12:58

anadir: fuj, žlázy by mě nelákaly, ale když se to pojmenuje Býčí láska, pak je to jináčesmajlik - 68 Však je na to i vtip - jak si jednou ve Španělsku český turista toto jídlo objednal a pak nad talířem remcal, proč je porce tak malá, že minule to měl přes celý talíř?smajlik - 26 "No" - povídá číšník - "jednou býk, podruhé toreador".....smajlik - 58smajlik - 68

 
anadir
anadir - 4.7.2011 12:41

Almega: smajlik - 34smajlik - 34 A na těch žlázách Ti něco královského připadá? smajlik - 20

 
orinka
orinka - 4.7.2011 12:41

babkatapka: co máš z toho, já taky nevěděla, že si dělávám salát Coleslawsmajlik - 68

 
babkatapka
babkatapka - 4.7.2011 12:31

dělávám, jen jsem nevěděla, že se to tak vznešeně jmenuje, já říkám rajčata s vajíčkamasmajlik - 68

 
Almega
Almega - 4.7.2011 12:26

Správně je "kostka"!! Jinak-já očekávala recept ve smyslu "něco z býčích žláz"!!! Na tomhle je královského co???!!

 
orinka
orinka - 4.7.2011 12:21

Jadvinka: jojo, špek, to je bašta. Já si právě udělala ze včerejších brambor takovou omeletu. Opečený špek na proužky, na to pokrájená zelená paprika a nakonec ty brambory, do toho 2 vajíčka a po ztuhnutí na talíři hustě posypat pažitkou. Ještě teď ten špek voní ve vzduchu. Napsala bych, že pod okny se mi srocují lidé a větří, ale to už by mi nikdo neuvěřilsmajlik - 14

 
orinka
orinka - 4.7.2011 12:19

YXH: udělej si z nich salát, kečup, pizzu...

 
monja
monja - 4.7.2011 10:52

nemám ráda teplá rajčata smajlik - 66 takže tohle není jídlo pro mě - naštěstí, jinak sežeru skoro všechno smajlik - 79

 
sharon
sharon - 4.7.2011 10:41

taky jsem to takhle nikdy nedělala, dala bych přednost čerstvým rajčátkům a na vejce si nakrájela hermelín, to mám ráda....smajlik - 57

 
Jadvinka
Jadvinka - 4.7.2011 10:14

tak nevím,ale taková smaženice venku na ohni se špekem a cibulkou posypaná petrželkou té se nic nevyrovná smajlik - 68

 
Kadla
Kadla - 4.7.2011 9:16

Tak tohle jsem nikdy nejedla ani o tom neslyšela. Chutná to o hodně jinak než lečo?

 
anitech
anitech - 4.7.2011 8:22

Linda: vidíš, co od nás ti klokani odkoukalismajlik - 68
já osobvně dávám přednost vajíčkům s opraženou cibulkou, ale tohle se oplatí takysmajlik - 47

 
Linda
Linda - 4.7.2011 7:52

A kdyz do toho vrazíte jeste zampiony na plátky tak máme klasickou australskou snídani smajlik - 42

 
Jarča*
Jarča* - 4.7.2011 7:24

Takhle to neznám, ale někdy dám rajčata pod vejce na pánvičce, když je dělám na volské oko. Taky mám ráda, jakou tomu dodají chuť.

 
Pandice
Pandice - 4.7.2011 7:16

Tak mi dělávala vaja moje maminka, mám je tak ráda už víc než 60 letsmajlik - 68( jen nespařuju a neloupu, jsem líná a chutná mi to tak)
orinka: no klasika není ono, Prostě tohle je daleko lahodnější

 
YXH
YXH - 4.7.2011 6:54

orinka: No jo, ale kdyz v zime jsou jako z gumy a clovek ma chut na rajce, koupi si ho (jako blbec) a pak zjisti, ze se opravdu nedaji jist, tak se to aspon nevyhodi. A taky kdyz jich je moc na zahradce a ja uz nevim co s nima smajlik - 68 ale nemyslim si, ze letos neco bude, jsou nejaka mizerna.

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-22
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77190.
    Archiv anket.