Černý Kuba
Potřebujete: 300 g krupek, 30 g sušených hub, kousek husího nebo vepřového sádla, 6 stroužků česneku, 1 cibuli, pepř, sůl, kmín, majoránku
Postup: Sušené houby přes noc namočíme a druhý den v téže vodě uvaříme doměkka. Měkké houby scedíme a nasekáme nadrobno. Krupky uvaříme v osolené vodě s kmínem a kouskem sádla, měkké promícháme s houbami, ochutíme solí a prolisovaným česnekem, pepřem a majoránkou. Promícháme se sádlem, na kterém jsme zpěnili cibuli, srovnáme do vymaštěného pekáčku a dáme do trouby zapéci. Během pečení zalijeme zbylým vývarem z hub a pokropíme sádlem. Zapékáme nejméně půl hodiny, až povrch zrůžoví. Podáváme s okurkou nebo s červenou řepou.
Recept pochází z knihy Recepty za babku od Pavly Michňové, Agentura VPK, Praha 2001
26.11.2008 Rubrika: | Komentářů 7 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Černý Kuba
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.do dnešního dne jsem nevěděla, co je bulgur, tak už vím
a to foto hříbečku je naprostá provokace, protože já letos v lese nebyla a houbaření je má vášeň
Na Štědrý den máme již léta k obědu . Nemá chybu.
talenka: Děkuji, určitě někdy vyzkouším.
Deafina: http://www.dia-potraviny.cz/bulgur.html
Aja: Co je ten bulgur?
Zkoušela jsem to i z bulguru. Je to rychlejší a jedlé
mňam jak už se těším na vánoce až si jí udělámale dělám si jí i behem roku ale i ta kuba je krásní vzpomínka na moji již zesnulou babičku,jak ta ji uměla ,to nemělo chybu