Fazole vařené po italsku
Potřebujete: 400 g fazolí, 50 g tuku, 2 lístky šalvěje, 2 lžíce rajského protlaku, špetka pepře, sůl dle chuti
Postup: Den předem namočené fazole zalijeme dvěma litry nesolené studené vody a zvolna vaříme doměkka. V jiné nádobě nahřejeme tuk, přidáme jemně nasekané lístky šalvěje, scezené fazole a chvíli dusíme. Pak promícháme s rajčatovým protlakem a podle chuti osolíme a opepříme.
Recept je z knihy Luštěniny na našem stole od Vladimíra Příhody, nakladatelství Gen spol. s r.o., Liberec 2002
16.3.2009 Rubrika: | Komentářů 4 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Fazole vařené po italsku
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.fazole mám moc ráda a od svého souseda - rusína jsem kdysi vydyndala recepis na fazolový salát - je báječný k pečenému praseti
Koupím plechovku bílých a plechovku červených fazolí, malou sklenici sterilovanýho zelíčka a slité smíchám, osolím opepřím, přidám nakrájenou cibulku a láčený vinný nebo višňový list, saturejku a lžíci olivového oleje a pak už jenom futruju
musí se to jíst venku ke grilovanému masíčku - jinak je to sebevražda
soused přidávala ještě vařená vejce a to já nedávám páč to už by mě zabilo....
luštěniny miluju, ale moc je nemůžu...mají hodně purinů a jsou na dnu !
orinka: nápodobně. Luštěniny zbožňuju, ale právě ty následky mi brání v jejich konzumaci kdykoli a kdekoli.
Ač miluju luštěniny, musím si takhle upravované odepřít. Přišla jsem ale na to, že konzervované se daleko líp tráví bez těch katastrofálních následků. A jako koření je vynikající saturejka.