Fazolový guláš
Potřebujete: 300 g bílých fazolí, 400 g vepřového masa, 1 cibuli, 2 lžíce sádla, 4 lžíce hladké mouky, 1 lžičku mleté sladké papriky, sůl
Postup: Fazole zalijte vodou, nechte přes noc namočené a pak je uvařte doměkka. Nadrobno nakrájenou cibulku osmažte na sádle, přidejte papriku, maso nakrájené na kostičky a orestujte. Podlijte vodou a duste, až je maso měkké. Nakonec zahustěte hladkou moukou, povařte a smíchejte se zcezenými fazolkami. Podle chuti osolte.
8.2.2010 Rubrika: | Komentářů 7 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Fazolový guláš
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.gulášek je bezva ,já dávám místo fazolí konzervovanou cizrnu prostě nam nam
znám dobré,ale já dávám červené fazole
Obdobou je horňácký guláš, jenom tam ještě přidám lečo. Už si ho na zimu zavařuju malé porce... pěkně vydušený.
Bety: a kukuřice v nálevu.......
velmi chutné - taky dělám z fazolí v konzervě ať bílých nebo červených,moc mi chutnal v Maďarsku - aspoň byl hustší než jejich typický guláš, který je řídký jako naše gulášová polévka. Protože jím jen bílé maso, přidávám krůtí nebo kuřecí příp. i párek, hlavně hodně cibule. K tomu kus chleba a sklenku piva - mňam
tak to je asi moc dobrý.jdu namočit fazole
fazolový guláš je moc dobrý, dělám často, i z kuřecího masa, ale jsem líná vařit fazole - používám fazole v konzervě ve slaném nálevu, bíléí a ještě radši ty červené, a taky jsou do toho dobré sojové boby ve slaném nálevu!