Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Čočka se zeleninou a slaninou

Čočka se zeleninou a slaninou

Potřebujete: 200 g předvařené čočky, 2 pórky, 3 mrkve, 1 cibuli, 100 g anglické slaniny na kostičky, olej, sůl a pepř.

Postup: Cibuli nakrájíme na větší kousky a necháme zesklovatět. Pórky a mrkev nakrájíme na kolečka. Přidáme k cibuli, přisypeme čočku a zalijeme vodou jen do 2/3 výšky hrnce. Vaříme asi 15-20 minut. Anglickou slaninu opražíme a přidáme k zeleninové čočce. Dochutíme solí a pepřem. Ihned podáváme.

Tip: čočku můžeme uvařit zvlášť ve varných sáčcích (pozor, vaří se déle, neboť v sáčcích není předvařená) a pak smíchat se zeleninou a slaninou.

Lenka Moučková


22.10.2010   Rubrika: Dnešní recept   |   Komentářů 5   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Čočka se zeleninou a slaninou

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
babkatapka
babkatapka - 23.10.2010 17:39

a já vařím čočku v papiňáku, nahoru si dám hooodně do zlatova osmažené cibulky a kousek uzenýho nebo vajíčko a víc nepotřebuju. A když náhodou zbyde, udělám druhý den polívku bramborovo zeleninovou a přidám do ní zbytek čočky a jaká je to dobrotasmajlik - 57smajlik - 57

 
orinka
orinka - 23.10.2010 10:07

ále...čočka je hned měkká, s tím žádné problémy nejsou. Mrkvička je na másle lepší i kvůli tomu, že s tukem zareaguje a uplatní svůj vitamín A. Bez tuku to není ono. Čočku mám ráda i kvůli tomu, že je v kuchyni variabilní, polévka, saláty, nakyselo, dokonce i karbanátky-a mě tolik nedme. Nejlepší je ovšem čočka červená, tak je hotová bleskově. Ovšem, zas je dost drahá.

 
sarobrouk
sarobrouk - 22.10.2010 23:23

orinka: Naco papiňák, leda tak na celé. Mrkve na másle je ihned měkká, ne? A co to je za novnku čočka ve varných sáčcích? Kde to dostanu? Neznám smajlik - 26

 
Hana
Hana - 22.10.2010 16:02

Čočku, pórek i mrkem mám. Dobrý nápad ... díky za inspiraci smajlik - 105

 
orinka
orinka - 22.10.2010 15:31

a nebylo by lepší ten pórek orestovat na tuku, třeba dohromady s tou slaninou? Mrkev v papiňáku na máslo a až pak všecko smíchat.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77180.
    Archiv anket.