Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Zelí s mletým masem

Zelí s mletým masem

Potřebujete: Hlávku zelí o hmotnosti asi 3/4 kg, sůl, 20 g sádla, 1 cibuli, zrnka celého pepře, nové koření, bobkový list, tymián, cukr, 400 g mletého masa (hovězí a vepřové), saturejku, 1 lžičku mletého kmínu, 100 g krájené anglické slaniny

Postup: Zelí očistíme, opláchneme, překrojíme a ve vroucí osolené vodě 6 minut povaříme. Scedíme je a necháme odkapat. Z prochladlého zelí odřízneme několik vrchních listů, zbytek nakrájíme na nudličky. Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme zelí, koření, sůl, cukr a podusíme. Koření vyjmeme, přidáme mleté maso a 10 minut dusíme. Zapékací misku vyložíme polovinou anglické slaniny a několika zelnými listy, na ně navršíme dušené zelí a maso, posypeme jemně nakrájenými natěmi a kmínem, přikryjeme zbylými listy, plátky slaniny a v dobře vyhřáté troubě zapečeme. Podáváme s chlebem.

Meryl


30.4.2013   Rubrika: Zelenina   |   Komentářů 21   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,8/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Zelí s mletým masem

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-21
sharon
sharon - 7.5.2013 0:07

kolikátý den už je tady to zelí ???...já už su vzdutá jako koza.....smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68

 
valesovavera
valesovavera - 5.5.2013 22:03

Já jsem to dnes dělala.

 
loupák
loupák - 3.5.2013 13:25

monja: smajlik - 34smajlik - 34 a je to!smajlik - 34

 
evropka
evropka - 3.5.2013 12:12

já už to zelí dneska nebudu...smajlik - 66

 
monja
monja - 3.5.2013 10:24

loupák: u nás se tomu říká sarma a je to prý bulharský jídlo, a mojí kámošky mamka byla maďarka a říkala tomu zakrúcanka a golubce jsem taky slyšela .. my tomu říkáme normálně zelné závitky smajlik - 68

 
Světlonoska
Světlonoska - 2.5.2013 9:21

smajlik - 15Mužova maminka má kořeny" v Rumunsku,říkají tomu "zakrúcaná"smajlik - 64

moje mamka dělá kapustové závitky a také jsou dobré,ale pečené,a bez rýže.smajlik - 57

 
loupák
loupák - 2.5.2013 6:07

anitech: to máš asi to samí jako s vošouchem,bramborákem,cmundou- v každým kraji se to říká jinak,ale je to v podstatě stejný jídlo...u nás se zase říká sármy né sirmysmajlik - 58 a původem je to z Rumunskasmajlik - 54

 
kubikm
kubikm - 30.4.2013 22:21

našla jsem tohle...english
http://easteuropeanfood.about.com/od/bulgarianmaincourses/r/stuffed-cabbage-sarmi.htm

 
kubikm
kubikm - 30.4.2013 22:18

plněné vinné listy dělají v řecku...i jako předkrm, malinké...

 
anitech
anitech - 30.4.2013 18:16

loupák: ne sarmy ale sirmy. a se dělají v Bulharsku. Výroba totožná české. pouze se přihodí rajčata. Což mi připomnělo, že už jsem dlouho, ale opravdu dlouho nedělala musakusmajlik - 76smajlik - 68

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 30.4.2013 16:55

tak něco podobného někdy dělám, balím listy z kapusty, kadeřávku či zelí.

 
modroočka
modroočka - 30.4.2013 14:22

je to nejen polské národní jídlo (sváteční), bohatší rodiny nedávají rýži, ale kroupy, nadívané zelí se podává s rajskou omáčkou.
Mňam.

 
magic11
magic11 - 30.4.2013 13:55

krasaka: znám to taky jako glubce - z Litvy, byla jsem tam na 4 měsíce služebně a Turci dělali něco podobného, jen to byly úzké roličky zabalené ve vinném listu - ale to mi nechutnalo, bylo to na mě moc kyselé

 
loupák
loupák - 30.4.2013 13:10

Kawa: smajlik - 34neříkej mi,že se ti povedlo obarvit jídlo na modrosmajlik - 34

 
Kawa
Kawa - 30.4.2013 12:09

krasaka: akorát se to nesmí zavázat modrým špagátem... smajlik - 68 to se povedlo mi...

 
krasaka
krasaka - 30.4.2013 12:07

Kawa: smajlik - 61přesně tak - Poláci i přistěhovaní sousedé z Ukrajiny či Rumunska tomu říkají GOLUBCE, někdo přidává rýži /zřejmě v rodinách s 11 dětmi by to jen s masem bylo příliš nákladné/ - ale vždy mi to moc chutnalosmajlik - 57

 
Kawa
Kawa - 30.4.2013 11:35

loupák: já to znám jako holubce... smajlik - 68

 
denda04
denda04 - 30.4.2013 8:42

loupák: PROČsmajlik - 99smajlik - 98smajlik - 58smajlik - 68

 
loupák
loupák - 30.4.2013 8:12

Světlonoska: smajlik - 47jo,přesně to se dělá v našich končinách a říká se tomu Sármy-hlavně se mě neptej pročsmajlik - 68,ale pochází to z kuchyně od Rumunůsmajlik - 58

 
Světlonoska
Světlonoska - 30.4.2013 7:16

Znám to ale tak,že se maso s rýží balí do jednotlivých listůsmajlik - 94dobře se to pak i beresmajlik - 64do ruky a dá se to jíst teplé i studenésmajlik - 32rodiče to dělají snad každý týdensmajlik - 76

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-21
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77048.
    Archiv anket.