Ovesná kaše
Potřebujete: 1/2 l ovesných vloček, 125 ml neslazeného kondenzovaného mléka (nebo půl na půl neslazené a slazené), špetku soli
Postup: Ovesné vločky namočte do jednoho litru vody. Nechte máčet asi hodinu. Neslévejte a v té samé vodě je uvařte. Teprve po uvaření je zalijte kondenzovaným mlékem. Výsledkem bude hustší kaše. Při podávání můžete postrouhat čokoládou, sypat skořicovým cukrem nebo mletými ořechy.
30.3.2009 Rubrika: | Komentářů 7 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Ovesná kaše
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Almega: ježiš no jo až když jsem viděl to Kalorka tak jsem si taky vzpoměl ... to se vyrábělo v Pardubicích ještě před Vitanou... myslím že se to jmenovalo národní podnik Kávoviny .... dělali tam takový ty cikorky Vitakávu, Žitovku pak Meltu , Sladovku a hlavně šumák ...
My jsme doma na kaše moc nebyli ale myslím, že si to dělala babička
Žasnu,co je tu pamětníků....
Almega: babkatapka: ta kaše v kostkách se jmenovala Kalorka
já ji vařila, když byli kluci malí a už dlouho ne. Občas si udělám rýžovou a zkusím i tu vločkovou zase, po letech. Ale uvařím si ji jako rýžovou, jen v mléce, tak jsem ji dělávala, jako babkatapka, ale ne v MT a chutnala nám.
Almega:tu kaši v kostkách pamatuji, moc mě chutnala a dnes si ji vařím v MT, ale jen v mléce pak omastím máslem a posypu kakaem a cukrem Mňam
Almega: mě teda rybí tuk nechutnal ale teď ho jím dobrovolně "v kapslích"...
Za mého dětství se prodávala jakási ovesná kaše v takové kostce....nejím dnes ovesnou kaši.Ještě mi to připomíná rybí tuk ,který jsme dostávali denně před spaním,ten nám ale celkem chutnal.