Tvarohové knedlíčky
Potřebujete: 500 g měkkého tvarohu, 150 g strouhanky, 550 g hrubé mouky, 2 žloutky, 50 g másla, sůl, trochu citrónové kůry, sníh ze 2 bílků
Postup: Máslo utřete se žloutky, přidejte sůl, citrónovou kůru a postupně přidávejte tvaroh. Zahustětě strouhankou a moukou a nakonec vmíchejte tuhý sníh z bílků. Tvořte malé knedlíčky a ve vařící osolené vodě je vařte asi 10 - 12 minut. Zceďte je, posypte osmaženou strouhankou a pokapejte máslem, nebo je můžete posypat nastrouhaným sýrem či osmaženou cibulkou. Pokud dáváte přednost sladké variantě, knedlíčky pocukrujte a přelijte rozmixovaným ovocem.
29.11.2011 Rubrika: Sladká jídla | Komentářů 4 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,7/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Tvarohové knedlíčky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Dělám je 3x jednodušeji.
Na jeden tvaroh jeden žloutek, tři až čtyři lžíce krupice nebo hrubé mouky. Zamíchat, není na škodu nechat odležet, tak půl hoďky, vytvarovat knedlíky, naházet do vroucí vody a hotovo.
Příloha dle chuti a libosti. A jsou suprové
Světlonoska: díky.....
JSOu dobré i bez tvarohu,obyčejné
sharon: Až budu dělat,pozvu tě
dala bych si...