Sladké bramboráčky
Potřebujete: 150 g hladké mouky, 500 g brambor, špetku soli, 1 vejce, mléko podle potřeby, zakysanou smetanu, džem, sezamová semínka
Postup: Brambory nastrouhejte a promíchejte s mlékem, vejcem, moukou a solí tak, aby mělo těsto konzistenci jako na klasické bramboráky. Po obou stranách opečte bramboráčky na rozpáleném oleji (velikost asi jako lívanečky). Než při opékání bramboráček obrátíte na druhou stranu, posypte ho sezamovými semínky. Teplé bramboráčky potřete džemem a navrch dejte lžíčku zakysané smetany.
16.5.2012 Rubrika: Sladká jídla | Komentářů 14 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Sladké bramboráčky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.babkatapka: ano -povidla a mak
kubikm: s pov idlama a ještě s mákem jsou nejlepší
my tedy jíme bramborové placky zásadně s povidlama
bramborové knedlíky s ovocem...třeba meruňkami nebo švestkami....takže záleží spíše na ochucení těch brambor
švýcaři mají roesti...a to jedí taky různě...
zrovinka dnes máme palačinky. Ty bramboráky ze syrových brambor mě nějak nelákají, když, tak mám ráda placky z vařených, do toho zatočit mák a pokapat máslem. V Krkonošské kuchařce je ale jakési jídlo zvané Žid a zapékají se strouhané syrové brambory s jabkama. Jde o krajové chutě, nic víc.
Náhodou super nápad Určitě to vyzkouším
Bramborák je ze syrovych, kdyby to bylo z varenych tak to budou placky - aspon podle me . Ale stejne nic pro me, nejak mi nejde dohromady brambora s marmeládou .
snad nám to někdo vysvětlí z redakce
batum: ...kompromis...půl na půl...
ale zase to vypadá na vařenééééé
já si myslím že syrové...když konzistence bramborák
Kozoroh18: já je tam jedla s tvarohem...a byly fakt s česnekem...čas od času si je doma tak dám
brambory asi syrové...nebo vařené ?
bramboráčky na sladko jsem jedla poprve v před asi 30lety v Německu. Sypali je cukrem a nebo s jablečnou přesnídávkou.