Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Sladké bramboráčky

Sladké bramboráčky

Potřebujete: 150 g hladké mouky, 500 g brambor, špetku soli, 1 vejce, mléko podle potřeby, zakysanou smetanu, džem, sezamová semínka

Postup: Brambory nastrouhejte a promíchejte s mlékem, vejcem, moukou a solí tak, aby mělo těsto konzistenci jako na klasické bramboráky. Po obou stranách opečte bramboráčky na rozpáleném oleji (velikost asi jako lívanečky). Než při opékání bramboráček obrátíte na druhou stranu, posypte ho sezamovými semínky. Teplé bramboráčky potřete džemem a navrch dejte lžíčku zakysané smetany.

Lenka Moučková


16.5.2012   Rubrika: Sladká jídla   |   Komentářů 14   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Sladké bramboráčky

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
TULI
TULI - 16.5.2012 18:49

babkatapka: smajlik - 47ano -povidla a mak smajlik - 47

 
babkatapka
babkatapka - 16.5.2012 17:19

kubikm: s pov idlama a ještě s mákem jsou nejlepšísmajlik - 57

 
kubikm
kubikm - 16.5.2012 16:15

my tedy jíme bramborové placky zásadně s povidlama

bramborové knedlíky s ovocem...třeba meruňkami nebo švestkami....takže záleží spíše na ochucení těch brambor

švýcaři mají roesti...a to jedí taky různě...

 
orinka
orinka - 16.5.2012 15:13

zrovinka dnes máme palačinky. Ty bramboráky ze syrových brambor mě nějak nelákají, když, tak mám ráda placky z vařených, do toho zatočit mák a pokapat máslem. V Krkonošské kuchařce je ale jakési jídlo zvané Žid a zapékají se strouhané syrové brambory s jabkama. Jde o krajové chutě, nic víc.smajlik - 26

 
aa11
aa11 - 16.5.2012 14:37

Náhodou super nápad smajlik - 47 Určitě to vyzkouším smajlik - 57

 
evropka
evropka - 16.5.2012 12:53

smajlik - 66smajlik - 66smajlik - 66

 
Linda
Linda - 16.5.2012 12:01

Bramborák je ze syrovych, kdyby to bylo z varenych tak to budou placky - aspon podle me smajlik - 26. Ale stejne nic pro me, nejak mi nejde dohromady brambora s marmeládou smajlik - 66.

 
batum
batum - 16.5.2012 11:38

snad nám to někdo vysvětlí z redakcesmajlik - 68

 
sharon
sharon - 16.5.2012 11:28

batum: smajlik - 68...kompromis...půl na půl...smajlik - 68

 
batum
batum - 16.5.2012 11:14

ale zase to vypadá na vařenééééésmajlik - 34smajlik - 31

 
batum
batum - 16.5.2012 11:13

já si myslím že syrové...když konzistence bramboráksmajlik - 76

 
kubikm
kubikm - 16.5.2012 10:52

Kozoroh18: já je tam jedla s tvarohem...a byly fakt s česnekem...čas od času si je doma tak dám

 
sharon
sharon - 16.5.2012 9:59

brambory asi syrové...nebo vařené ?

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 16.5.2012 9:37

bramboráčky na sladko jsem jedla poprve v před asi 30lety v Německu. Sypali je cukrem a nebo s jablečnou přesnídávkou.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77048.
    Archiv anket.