Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Lososový koláč

Lososový koláč

Potřebujete: 1 balíček plátkovaného uzeného lososa (100 g), 1 kelímek zakysané smetany (375 g), 1 sáček strouhaného sýra (100 g), 3 vejce, lístkové/křehké těsto, kopr nebo pažitku, sůl, pepř

Postup: Těsto rozválíme a vtlačíme do nízké koláčové formy. Troubu předehřejeme na 180 °C a základ koláče dáme předpéct asi 15 minut. Mezitím dáme do vyšší mísy celá vejce, zakysanou smetanu, pažitku/kopr, sůl a pepř. Vyšleháme elektrickým šlehačem, pak vmícháme strouhaný sýr. Lososa nakrájíme na plátky a přesvědčíme se, že v něm nejsou žádné zbytkové kosti. Pak základ koláče poklademe plátky lososa, přikryjeme vaječnou hmotou a dáme péct asi na 30 minut při 150 °C. Povrch koláče má být zlatavý.

Tip: můžeme použít i jinou rybu - filé z tresky. Vždy se ovšem přesvědčíme, že tam nejsou kosti.

 

 

Lenka Moučková


10.2.2010   Rubrika:   |   Komentářů 6   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Lososový koláč

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
mneneznas
mneneznas - 30.5.2011 23:09

smajlik - 47smajlik - 47 smajlik - 5

 
martuš
martuš - 10.2.2010 20:58

že je losos zdravý, ví i můj haf-haf /jinou rybu nechce ochutnat/, ale na olivovém oleji a mírně okořeněný, mu chutnal /dostal jen malinkatý kousíček/. Tady mám aspoň záruku, že mi koláč nechá celý - protože líst. těsto nemusí.

 
babkatapka
babkatapka - 10.2.2010 13:58

lososa bych mohla i bez koláče, jen kdyby byl trošinku levnější, uzený nebo čerstvý, všechno moc dobré, ale ta cenasmajlik - 76

 
máša h.
máša h. - 10.2.2010 13:15

tenhle losos, vypadá to jako kráva s parohama a chutná to jako ryba...
smajlik - 34smajlik - 34smajlik - 34

 
štoudev
štoudev - 10.2.2010 13:13

Jak se můžu přesvědčit, že v rybě nejsou kosti? Tedy kromě toho, že ji celou předkoušu...smajlik - 26smajlik - 42

 
martuš
martuš - 10.2.2010 12:05

to zní výborně, až se sbíhají sliny - lososa mohu v jakékoliv podobě. Jakmile si koupím troubu - tak to hned zkusím, z lístového těsta jsem už pekla mnohé, ale toto by mne nenapadlo - díky

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77181.
    Archiv anket.