Lososový koláč
Potřebujete: 1 balíček plátkovaného uzeného lososa (100 g), 1 kelímek zakysané smetany (375 g), 1 sáček strouhaného sýra (100 g), 3 vejce, lístkové/křehké těsto, kopr nebo pažitku, sůl, pepř
Postup: Těsto rozválíme a vtlačíme do nízké koláčové formy. Troubu předehřejeme na 180 °C a základ koláče dáme předpéct asi 15 minut. Mezitím dáme do vyšší mísy celá vejce, zakysanou smetanu, pažitku/kopr, sůl a pepř. Vyšleháme elektrickým šlehačem, pak vmícháme strouhaný sýr. Lososa nakrájíme na plátky a přesvědčíme se, že v něm nejsou žádné zbytkové kosti. Pak základ koláče poklademe plátky lososa, přikryjeme vaječnou hmotou a dáme péct asi na 30 minut při 150 °C. Povrch koláče má být zlatavý.
Tip: můžeme použít i jinou rybu - filé z tresky. Vždy se ovšem přesvědčíme, že tam nejsou kosti.
10.2.2010 Rubrika: | Komentářů 6 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Lososový koláč
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
že je losos zdravý, ví i můj haf-haf /jinou rybu nechce ochutnat/, ale na olivovém oleji a mírně okořeněný, mu chutnal /dostal jen malinkatý kousíček/. Tady mám aspoň záruku, že mi koláč nechá celý - protože líst. těsto nemusí.
lososa bych mohla i bez koláče, jen kdyby byl trošinku levnější, uzený nebo čerstvý, všechno moc dobré, ale ta cena
tenhle losos, vypadá to jako kráva s parohama a chutná to jako ryba...
Jak se můžu přesvědčit, že v rybě nejsou kosti? Tedy kromě toho, že ji celou předkoušu...
to zní výborně, až se sbíhají sliny - lososa mohu v jakékoliv podobě. Jakmile si koupím troubu - tak to hned zkusím, z lístového těsta jsem už pekla mnohé, ale toto by mne nenapadlo - díky