Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Zelený koláč

Zelený koláč

Potřebujete: balíček listového těsta, 1 kg čerstvého špenátu nebo 500 g zmrazeného sekaného špenátu (ne protlak), 150 g brynzy, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 4 vejce, 1 žloutek na potření, 2 lžíce oleje, provensálské koření, 1 lžíce sezamových semínek, sůl, pepř, muškátový oříšek, tuk na vymazání formy, kulatá vyšší forma (dortová) – průměr 26 cm.

Postup: Čerstvý špenát posekáme nahrubo. Mrazený nemusíme, ten už posekaný je. Cibuli nakrájíme na kostičky a zesklovatíme na oleji. Přidáme špenát, prolisovaný česnek a dusíme asi 5 minut. Ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a provensálským kořením. Nakonec přimícháme i rozdrobenou brynzu.
Část listového těsta vyválíme tak, aby asi o 3 cm přesahovalo připravenou formu. Menší část těsta si necháme na přikrytí celého koláče. Větší část těsta dáme na dno formy, přebývající 3 cm vytvoří okraj. Na těsto vylijeme špenátovou směs, vytlačíme do ní čtyři díry a do nich rozklepneme vejce. Směs přikryjeme vyváleným kruhem ze zbytku listového těsta. Žloutek smícháme s trochou mléka a potřeme jím těsto. Posypeme sezamovými semínky.
Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 45 minut.

Meryl


13.5.2013   Rubrika: Koláče   |   Komentářů 10   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3,1/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Zelený koláč

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Milda3
Milda3 - 13.5.2013 13:46

tak tohle bych bral,já sladké nemusím

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 13.5.2013 13:23

Světlonoska: já taky jako závin nebo jako kische (nevím jestli je to správně napsané, ale foneticky kiš)

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 13.5.2013 13:22

Na obrázku je ale něco jiného ne?

 
denda04
denda04 - 13.5.2013 12:46

Světlonoska: taky to dělám a dám tam vše co na pizzu je to smajlik - 47smajlik - 58smajlik - 57

 
sharon
sharon - 13.5.2013 9:07

tohle jsem nedělala - vyzkouším jen dám místo brynzy nivu.....v sobotu jsem dělala takto podušený špenát se širokýma nudlema sypané sýrem....smajlik - 57

 
magic11
magic11 - 13.5.2013 8:46

Světlonoska: i já, ten listový špenát je tam super a chlapi se doma jen olizují smajlik - 47

 
Světlonoska
Světlonoska - 13.5.2013 7:14

smajlik - 58Dělám to i jako "závin,s Nivou+špenátemsmajlik - 57smajlik - 94

 
evropka
evropka - 13.5.2013 7:05

blbej smajlíksmajlik - 57

 
evropka
evropka - 13.5.2013 7:04

1 kg špenátu neumím si představit tu hromadu,ale dala bych sismajlik - 56

 
Světlonoska
Světlonoska - 13.5.2013 6:49

To dělávám,i místo pizzysmajlik - 94ale na celý plechsmajlik - 57

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77176.
    Archiv anket.