Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Tátova pizza

Tátova pizza

Potřebujete: listové těsto, 500 g mletého masa, 2 středně velké cibule, 1 stroužek česneku, 1 rajče, malý rajský protlak, případně špetku pálivé papriky, bazalku, sůl a pepř, tuk

 

Postup: Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Cibuli nakrájíme a na trošce vody podusíme, pak přidáme mleté maso, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme (případně dochutíme pálivou paprikou). Listové těsto rozválíme na tenkou placku, kterou přeneseme na plech. Těsto potřeme rajským protlakem, poklademe rajčetem, které jsme nakrájeli na plátky. Posypeme nadrobno nakrájenou bazalkou. Pak rovnoměrně poklademe mletým masem. Dáme péct na 30-40 minut, až je těsto zlatavé a křupavé. Podáváme s pivem.

 

"Jednou jsem odjela na prodloužený víkend k příbuzným," píše čtenářka Anna, "a manžel dětem připravil tuto variaci na pizzu. Měla úspěch, jak jinak!"

 

Děkujeme za recept a blahopřejeme k šikovnému kuchaři v rodině!

Lenka Moučková


27.7.2010   Rubrika:   |   Komentářů 33   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Tátova pizza

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-36
štoudev
štoudev - 28.7.2010 12:28

sharon: já??? smajlik - 26 Já se jen přizpůsobila okolnostem a tomu, co se chce po mně ... to přece nikomu divný nepřišlo smajlik - 33smajlik - 98

 
Kadla
Kadla - 27.7.2010 17:04

Hugo-z-hor: Díky, vyzkouším. smajlik - 47

 
sharon
sharon - 27.7.2010 16:37

náhodou upečená ve velké remosce je taky dobrá........přímo výbornásmajlik - 47........majucha: 14:34 ty bys sedřela jednoho z kůže.....smajlik - 76

 
evropka
evropka - 27.7.2010 16:12

já kupuji hotové na plech v bille je božíísmajlik - 81

 
Hugo-z-hor
Hugo-z-hor - 27.7.2010 15:47

u nás se dělá domácí těsto na pizzu takto -
1 kelímek bílého jogurtu (doporučuju Hollandii, je hustá, ostatní jogurty jsou řídké, tudíž potřebují víc mouky)
2 kelímky polohrubé mouky
1 vejce
1 prášek do pečiva
špetka soli
velikost kelímku určuju podle strávníků, pokud už je to velký kelímek (od 500g jogurtu), dávám 2 vejce
navrch dávám, co doma najdu - dle stavu zahrádky a peněženky, .. každá pizza je jiná
Peču v multifunkční troubě, funkce crips asi 10minut
Dobrou chuť smajlik - 57

 
Kadla
Kadla - 27.7.2010 15:14

majucha: smajlik - 34smajlik - 34smajlik - 34

 
štoudev
štoudev - 27.7.2010 14:50

Kadla: Speciálně pro tebe budou. Ať nežeru! smajlik - 16

 
Kadla
Kadla - 27.7.2010 14:41

majucha: Eště, že ty ceny nejsou v eurech smajlik - 34smajlik - 34smajlik - 34

 
štoudev
štoudev - 27.7.2010 14:34

Kadla: žádný problém. Jedno upečení 400,- , vjezd do dvora 20,-, hodina parkování 30,- ,opotřebení schodiště 20,-, spláchnutí 10,-, metr krychlový vydýchaného vzduchu 50,- Kč... přijeď, ZVU tě smajlik - 42smajlik - 34smajlik - 34

 
Kadla
Kadla - 27.7.2010 14:26

majucha: Víš co, postav ji ty a my k tobě budeme jezdit na návštěvu smajlik - 42

 
manka
manka - 27.7.2010 14:24

Kadla: já jsem už zkoušela hodně těst, ale nejlepší pizza (teda ta doma pečená) mi přijde z kupovaného těsta na pizzu. mají ho buď v lídlu nebo v globusu

 
štoudev
štoudev - 27.7.2010 14:12

Kadla: postav pec, ne? smajlik - 68

 
Kadla
Kadla - 27.7.2010 14:11

Nojo, to je mi jasné, že to bez pece nebude ono.. Ale synkovi by to určitě chutnalo i tak... on není náročný. Nejbližší pizzeri máme 8 kilometrů (a momentálně 15, protože nám kvůli výstavbě kanalizace vyrobili super objížďku smajlik - 42), tam si zajedeme jen občas.. smajlik - 16

 
Viv :o)
Viv :o) - 27.7.2010 13:49

jj, pizzu jedine v pizzerii kde maj pec... jinak to stoji za starou belu...

 
štoudev
štoudev - 27.7.2010 13:27

Kadla: na pizzu je prostě nejlepší pizzerie smajlik - 16. (a tedy ne nějaká ťamanskásmajlik - 80)

 
štoudev
štoudev - 27.7.2010 13:26

Kadla: těsto samotný je ti naprd, když nemáš pec smajlik - 26

 
Kadla
Kadla - 27.7.2010 13:11

No, když jsme u toho, máte některá nějaký dobrý recept na pizzové těsto? Vyzkoušela jsem dva a oba stály za starou belu...

 
evropka
evropka - 27.7.2010 12:43

sharon: sharon: máš rechtsmajlik - 34smajlik - 34

 
sharon
sharon - 27.7.2010 12:43

Viv :o): nebo takové ty šneky s nivou...smajlik - 57smajlik - 57smajlik - 57

 
sharon
sharon - 27.7.2010 12:42

miluju Margaritu.....tu největší, ale nechávám si ji nakrájet na 4 díly, protože 8 dílů už bych nesnědla......smajlik - 64

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-36
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77179.
    Archiv anket.