Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Tvarohová štola s rozinkami

Tvarohová štóla s rozinkami

Potřebujete: 150 g rozinek, 100 g kandované citronové kůry, 250 g másla nebo tuku, 500 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva,1 vanilkový cukr, 325 g moučkového cukru, 2 vejce, 250 g tvarohu, 1 lžíci rumu, 125 g nasekaných mandlí, špetku soli

Postup: Na vále zpracujeme těsto, vytvarujeme do tvaru štoly a necháme 30 minut odležet. Během pečení potíráme rozpuštěným máslem a sypeme moučkovým cukrem. Poslední dvě operace opakujeme 4x. Pečeme asi hodinu.

Za vánoční recept děkujeme čtenářce s přezdívkou Also.

Lenka Moučková


10.12.2010   Rubrika: Cukroví   |   Komentářů 13   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

Související odkazy:

 

Diskuse ke článku - Tvarohová štola s rozinkami

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Ferdas
Ferdas - 15.12.2010 14:10

Sugar: není nutný, už jsme ji jedli i po upečení, ale uležený ořechy jsou uležený ořechy. po procukrování ji zabalím do alobalu a do igelitu a leží tam pěkně do vánoc...je vynikajícísmajlik - 47

 
Sugar
Sugar - 14.12.2010 6:24

Ferdas: a musi se ta tvoje stola nejak ulezet nebo se muze dlabat hned po vychladnuti?

Linda: taky nemam tvaroh, planuju tam vrazit riccota cheese - vyzkouseno na kolacich a v buchtach, tak snad se osvedci i tady smajlik - 64

 
lidule
lidule - 12.12.2010 14:40

Ferdas: smajlik - 47jo peču tuto a je výbornásmajlik - 64

 
Ferdas
Ferdas - 11.12.2010 10:15

nedávám kandovaný, místo toho dám víc ořechů a Hery jen kousek, zbytek máslosmajlik - 30

 
Ferdas
Ferdas - 11.12.2010 10:14

já mám jiný recept, ale je opravdu vynikající. právě ji peču...smajlik - 68
Tvarohová štola
Ingredience
370 g hladké mouky, 120 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 1,5 prášku do pečiva, 150 g másla nebo hery, 250 g měkkého tvarohu, 2 vejce, 1 lžíce rumu, hrst nasekaných ořechů, hrst rozinek, hrst kandovaného nebo sušeného ovoce (větší kousky posekat)
na povrch: kousek másla, moučkový cukr

Postup
Na vále promícháme mouku s práškem do pečiva a oběma druhy cukru. Uprostřed vyhloubíme důlek. Kolem něho rovnoměrně rozmístíme kousky tvarohu a změklého tuku. Do důlku rozklepneme vejce a přidáme lžíci rumu. Rukama zpracujeme vláčné těsto. Do těsta zapracujeme ořechy, rozinky a ovoce. Rozválíme na obdélník o něco menší než plech. Pomyslně rozdělíme podélně na třetiny. Jednu krajní třetinu přehneme dovnitř a přes ni do protivky přehneme druhou krajní třetinu. Štolu přeneseme na plech vyložený papírem na pečení a vložíme do trouby vyhřáté na 170 - 180°C. Pečeme dorůžova asi 40 - 45 minut. Pokud je štola na povrchu nahnědlá a uvnitř ještě syrová, přikryjeme ji alobalem. Jestli je upečená, zjistíme špejlí. Horkou hned po vytažení z trouby potřeme rozpuštěným máslem a hustě pocukrujeme moučkovým cukrem.

 
veselanka
veselanka - 10.12.2010 16:28

Vypadá to zajímavě,mám ráda pečivo s tvarohem.Sice jsem ještě štolu nepekla,ale asi to zkusím.Mňam mňam..smajlik - 94 smajlik - 52

 
Also
Also - 10.12.2010 13:03

Linda: A peču tak na 180C v horkovzdušný a asi hoďku....

 
Also
Also - 10.12.2010 13:01

Linda: kandovanou kůru nedávám,páč mi nechutná...
A tvaroh dávám ve vaniččce...tak se musí dát víc mouky,ale nevadí to...a tvar drží,dávám ji do pekáče...je toho docela dost...smajlik - 47
Už jsem jich pár pekla a ochutnala,ale s tvarohem je opravdu nejlepší....smajlik - 47

 
manka
manka - 10.12.2010 12:57

já ji teda potírám až po upečení, horkou a opakuju tak 3-4x.

 
Linda
Linda - 10.12.2010 10:53

anitech: to más pravdu to me nenapadlo. tak to vrazím do hlebíckové formy (myslím srncí hrbet)

 
Linda
Linda - 10.12.2010 10:53

anitech: to más pravdu to me nenapadlo. tak to vrazím do hlebíckové formy (myslím srncí hrbet)

 
anitech
anitech - 10.12.2010 8:38

Linda: mělo by to držet tvar smajlik - 68což se ti asi s jogurtem nezadaří ani s tou zakysanou smetanou. Budeš to mít tekutější a když přidáš mouku tak to zase chuťově nebude ono.

 
Linda
Linda - 10.12.2010 8:09

To vypadá zajímave, sice nemám tvaroh, ale soupnu do toho jogurt nebo creme fraiche. A kandovanou citronovou kuru tu asi taky nesplasím smajlik - 26, tak muzu dát trosku obyc kury a trosku kandovanýho ovoce - omlouvám se autorcesmajlik - 16.
Ale zajímalo by me - to se pece na plechu a drzí tvar a nebo ve forme napr. na srncí hrbet? A na kolik stupnu? Tipla bych to nekde mezi 160-180, ale radsi se ptám smajlik - 26

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77178.
    Archiv anket.