Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Malinové makronky s bílou čokoládou

Malinové makronky s bílou čokoládou

Ingredience:

130 g moučkového cukru

110 g mandlové mouky (nebo najemno namletých mandlí)

2 bílky (o pokojové teplotě)

65 g cukru krupice

4-5 kapek růžového barviva

 

Náplň:

50 ml smetany – 40-45 % tuku

100 g bílé čokolády

45 g malinového džemu Schwartau

 

Postup:

1) Smíchejte moučkový cukr s mandlovou moučkou. Směs nasypte stranou do velké mísy.

2) Cca pětinu bílku dejte na stranu, zbytek našlehejte, dokud z nich nebude sníh. Přidejte do směsi cukr a kapky barviva.

3) Začněte bílkovou směs postupně přidávat do velké mísy ke směsi cukru moučky a mandlí. Přidejte zbývající bílek.

4) Směs nandejte do pytlíku s tryskou. maliny schwartau

5) Na plech vyloženy pečicím papírem nastříkejte kolečka o průměru 3 cm. Nechte je cca 4-5 hodin uschnout.

6) Předehřejte troubu na zhruba na 140 stupňů. Makronky pečte cca 10-12 minut.

7) Makronky nechte na plechu vychladnout, sundejte je z něj, až nebudou horké.

8) Mezitím si připravte vodní lázeň. Do hrnce dejte smetanu a povařte.

9) Dejte hrnec z plotny, přidejte čokoládu a míchejte, dokud se zcela neroztaví v horké smetaně.

10)  Krém nechte vychladit – cca 45 minut, pak vymíchejte dohladka a přidejte malinový džem Schwartau. Opět co nejlépe promíchejte.

11) Náplň dejte na polovinu makronek, spojujte je k sobě po dvou.

12) Nechte je vychladit, skladujte je na chladném místě ve vzduchotěsné nádobě.

 Tip: Makronky pečte nejlépe den nebo dva před Vánocemi.

 

www.schwartau.cz

Lenka Moučková


2.12.2011   Rubrika: Cukroví   |   Komentářů 6   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Malinové makronky s bílou čokoládou

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Janimila
Janimila - 3.11.2014 15:51

Ja se makronky ucila nekolik mesicu, nez se mi povedly, ale stoji to za to. Rozdala jsem je loni jako vanocni darky do krasnych krabicek a vsichni byli nadseni smajlik - 5

 
YXH
YXH - 11.12.2011 23:26

Asi radsi udelam moje obycejne penove pusinky a dam do nich ty mandle. Jsou o moc jednodussi a chutna to stejne.

 
TULI
TULI - 2.12.2011 20:05

TOHLE VUBEC NEZNAM - ANI JSEM TO NIKDY NIKDE NEVIDELA.... ale muze to byt VYBORNE ....smajlik - 5

 
štoudev
štoudev - 2.12.2011 10:30

evropka: u Paula mají zatraceně dobrý snad všechno smajlik - 57

 
manka
manka - 2.12.2011 8:45

ale udělat dobrý makronky teda není zrovna jednoduchá záležitost

 
Linda
Linda - 2.12.2011 7:51

Nejak si nedovedu predstavit, ze by nenasákly urcitou vlhkost z krému a marmelády a nezmekly smajlik - 26.

 
evropka
evropka - 2.12.2011 5:56

makronky miluju hlavně ty od paulasmajlik - 57

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77179.
    Archiv anket.