Broskvová bublanina
Potřebujete:
- 4 vejce
100 g cukru krupice
100 g Hery nebo másla
200 g polohrubé mouky
1/2 balíčku prášku do pečiva
3 - 4 lžíce mléka
asi 1 kg broskví (mohou být i kompotované)
Postup:
Heru utřete s cukrem, přidejte žloutky a utřete do pěny. Poto střídavě přidávejte mouku, ve které jste rozmíchali prášek do pečiva, a mléko. Nakonec optarně vmíchejte tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřete na plech vyložený pečícím papírem, nebo vymazaný tuke a vysypanou moukou či strouhankou. Poklaďte ovocem a zvolna upečte. Kdo má rád, může na vrchu posypat dribenkou z másla, cukru a mouky.
9.11.2015 Rubrika: Moučníky | Komentářů 11 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Broskvová bublanina
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Dejte ovoce jakékoliv
já dělám piškotovou,4vejce,pul hrnku cukru,hrnek pohr,nebo hl,mouky
Linda: Už mlčím, už mlčím.
dadka: tolik co kypriciho prasku plus minus..... ale z vlastni zkusenosti ji davam pouze do buchet co se pecou delsi dobu - treba babovka. Z mufin, kterym staci 20 minut, ji obcas citim. Netvrdim ze je to pravidlo, to bude spiz mym mlsnym jazyckem - vyzkousej to a uvidis
Linda: 7.17
Nezkusila, to mě vůbec nenapadlo. A kolik té sody bych tam měla dát? Nemám tušení.Tolik jako kypřícího prášku?
krasaka: sory - práce
Linda: s kompotovanými broskvemi je méně páce - nemusím je loupat ani půlit,jen sleji a vypiji výbornou šťávu a půlky broskví ještě rozkrojím a pokládám
Jsou k dostání celoročně a u nás levnější nežli jiné kompoty i než čerstvé broskve /1-euro plechovka kompotu/
TULI: Arna: Vase problemy na moji hlavu, budte rady za novy recept - taky jsem vam mohla sem dat recept na vanilkove rohlicky v cervenci
Arna: taky me to napadlo , ale je tam napsane i kompotovane ...ale slo by to i s hruskama ??
ted je jich straasne moc ...
Na broskve je poněkud pozdě, leda kompotované.
dadka: zkusila jsi misto prasku dat sodu? Ta je lehci na zazivani a pritom zvedne testo krasne, lip nez prasek.
Klasický drobenkový koláč je vždycky moc dobrý, já jen dávám místo kypřícího prášku droždí, prášek nedělá manželovi dobře.Dávám i švestky, borůvky, meruňky nebo ostružiny.