Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Broskvová bublanina

Broskvová bublanina

Potřebujete:

  • 4 vejce
    100 g cukru krupice
    100 g Hery nebo másla
    200 g polohrubé mouky
    1/2 balíčku prášku do pečiva
    3 - 4 lžíce mléka
    asi 1 kg broskví (mohou být i kompotované)

 

Postup:

Heru utřete s cukrem, přidejte žloutky a utřete do pěny. Poto střídavě přidávejte mouku, ve které jste rozmíchali prášek do pečiva, a mléko. Nakonec optarně vmíchejte tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřete na plech vyložený pečícím papírem, nebo vymazaný tuke a vysypanou moukou či strouhankou. Poklaďte ovocem a zvolna upečte. Kdo má rád, může na vrchu posypat dribenkou z másla, cukru a mouky.

 

 

Redakce


9.11.2015   Rubrika: Moučníky   |   Komentářů 11   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Broskvová bublanina

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Světlonoska
Světlonoska - 14.11.2015 15:25

Dejte ovoce jakékolivsmajlik - 58smajlik - 47

já dělám piškotovou,4vejce,pul hrnku cukru,hrnek pohr,nebo hl,moukysmajlik - 52smajlik - 58smajlik - 51

 
Arna
Arna - 10.11.2015 21:08

Linda: smajlik - 65Už mlčím, už mlčím.smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68

 
Linda
Linda - 10.11.2015 11:01

dadka: tolik co kypriciho prasku plus minus..... ale z vlastni zkusenosti ji davam pouze do buchet co se pecou delsi dobu - treba babovka. Z mufin, kterym staci 20 minut, ji obcas citim. Netvrdim ze je to pravidlo, to bude spiz mym mlsnym jazyckem - vyzkousej to a uvidis smajlik - 26

 
dadka
dadka - 10.11.2015 9:35

Linda: 7.17
Nezkusila, to mě vůbec nenapadlo. A kolik té sody bych tam měla dát? Nemám tušení.Tolik jako kypřícího prášku?

 
krasaka
krasaka - 10.11.2015 9:34

krasaka: sory - práce smajlik - 76

 
krasaka
krasaka - 10.11.2015 9:32

Linda: smajlik - 61 s kompotovanými broskvemi je méně páce - nemusím je loupat ani půlit,jen sleji a vypiji výbornou šťávu a půlky broskví ještě rozkrojím a pokládámsmajlik - 47
Jsou k dostání celoročně a u nás levnější nežli jiné kompoty i než čerstvé broskve /1-euro plechovka kompotu/smajlik - 47 smajlik - 68

 
Linda
Linda - 10.11.2015 7:12

TULI: Arna: Vase problemy na moji hlavu, budte rady za novy recept - taky jsem vam mohla sem dat recept na vanilkove rohlicky v cervenci smajlik - 42smajlik - 34

 
TULI
TULI - 9.11.2015 17:34

Arna: taky me to napadlo , ale je tam napsane i kompotovane ...ale slo by to i s hruskama ??

ted je jich straasne moc ...

 
Arna
Arna - 9.11.2015 13:37

Na broskve je poněkud pozdě, leda kompotované.

 
Linda
Linda - 9.11.2015 7:17

dadka: zkusila jsi misto prasku dat sodu? Ta je lehci na zazivani a pritom zvedne testo krasne, lip nez prasek.

 
dadka
dadka - 9.11.2015 1:38

Klasický drobenkový koláč je vždycky moc dobrý, já jen dávám místo kypřícího prášku droždí, prášek nedělá manželovi dobře.Dávám i švestky, borůvky, meruňky nebo ostružiny.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77182.
    Archiv anket.