Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Sváteční dort

Sváteční dort

Potřebujete: korpus: 1 balíček be-be sušenek, 2 hrsti műsli, 100 g přepuštěného másla; krém: 750 g sýru Lučina smetanová, 2 vanilkové cukry nebo vanilkový lusk, 150 g pískového cukru, 3 celá vejce 200 g kysané smetany

Postup: Sušenky vložte do mikrotenového sáčku a pomocí válečku je rozdrťte. Sušenkové drobečky smíchejte se 2 hrstmi műsli dle vašeho výběru a 100 g přepuštěného másla, pak hmotu upěchujte na dno dortové formy a dejte "sušit" na nízkou teplotu do trouby. Mezitím si připravte krém. Smíchejte lučinu, vanilkový cukr, pískový cukr, vejce a zakysanou smetanu, vymíchejte do hladké hmoty a nalijte na dortový korpus. Pečte při nízké teplotě 120 °C asi 90 minut. Při pečení neotvírejte troubu. Po 90 minutách hotový dort nechte v zavřené troubě až do vychladnutí. Při servírování krájejte nahřátým nožem.

Čtenářka monja dodává: "Je to výborné!" Děkujeme za recept.

Lenka Moučková


15.12.2008   Rubrika:   |   Komentářů 9   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Sváteční dort

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Jarča*
Jarča* - 25.11.2010 19:20

monja: jé, díky, už mám zkopírovánosmajlik - 47

 
sevenofnine
sevenofnine - 15.12.2008 16:36

monja: 14 dní u nás určitě nevydrží, u nás nic nemá delší trvanlivost 24hod :-))

 
monja
monja - 15.12.2008 15:54

sevenofnine: on během pečení od toho krému zase zvlhne - je to moc dobrý a nevíc - pokud se to nesežere hned - i trvanlivý - syn mi dovezl z itálie takovou dózu do lednice - kam ten čískejk dávám a nekecám - 10-14 dní je dobrej smajlik - 57

 
sevenofnine
sevenofnine - 15.12.2008 15:49

monja: díky :-) takže se ten korpus vlastně peče 2x, zkusím jej a uvidím.

 
monja
monja - 15.12.2008 15:16

sevenofnine: až se korpus v troubě usuší - zmáčkneš prstem a když křupne je hotovej - potom teprve naleješ krém a pečeš dle předpisu smajlik - 57

 
sweet
sweet - 15.12.2008 11:36

sevenofnine: já jsem dělala cheescake jen jednou (bohužel chutnal asi jenom mě smajlik - 68, byl hodně citrónovej) a ten jen tuhnul...tady ten vypadá velice chutně - že bych riskla druhej pokus? smajlik - 55

 
sevenofnine
sevenofnine - 15.12.2008 9:44

ach jo, já to nechápu, kdy mám nalít krém na korpus?

 
orinka
orinka - 15.12.2008 9:01

cheescake? Něco podobného jsem dělala, ale už si nepamatuju složení, tohle vypadá velice dobře!!!

 
trpajzlik
trpajzlik - 15.12.2008 8:44

smajlik - 57 tak tenhle recept neznám, díkysmajlik - 31

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77046.
    Archiv anket.