Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Zmrzlinový pohár s pařížskou šlehačkou

Zmrzlinový pohár s pařížskou šlehačkou

 Potřebujete: 1/2 l šlehačky, 40 g kakaa, 50 g cukru, 200 g ovoce, 4 porce vanilkové zmrzliny

Postup: Tekutovou smetanu nalijte do hrnce, přidejte jemný krupicový cukr, prosáté kakao a za stálého míchání nechte přejít varem. Nechte vychladnout a uložte přes noc do lednice. Druhý den vyšlehejte do husta. Na dno pohárů vložte nakrájené ovoce podle chuti, na ně dejte zmrzlinu a vše přelijte kakaovou smetanou.

Lenka Moučková


30.4.2012   Rubrika: Zákusky   |   Komentářů 9   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Zmrzlinový pohár s pařížskou šlehačkou

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
sharon
sharon - 30.4.2012 16:41

Haninka: díky, já pamatuju že už jí dělávala z čokolády i moje maminka a to už je sakra dlouho, to se v kelímku ještě koupit nedala, dělávala nám doma harlekýna......
to si korpus upeču, někdy jich napeču víc a zamrazím a tu šlehajdu z kaštanů udělám, já jen nevěděla jsetli se to vaří nebo jem v horkém rozpustí.....
vím že to muselo být do rána v lednici jinak by to snad nešlo ušlehat.....
mňam , už se vidím jak si dám...smajlik - 57

 
Haninka
Haninka - 30.4.2012 16:01

sharon: když ji dělám ze tří šlehaček, tak dám třeba 3 - 4 kaštany a 1 čokoládu na vaření.

 
Haninka
Haninka - 30.4.2012 16:00

Linda: zkus tenhle, jestli nemáš kaštany, můžeš dát čokoládu na vaření. Je pravdu důležitý ji nechat odležet do druhého dne, jednou jsem ji uvařila ráno a odpoledne se mi neušlehala smajlik - 76

 
Haninka
Haninka - 30.4.2012 15:59

sharon: já dávám na 1 šlehačku dvoje kaštany - dám vařit šlehačku, rozlámu do ní kaštany, nechám rozpustit a přejít varem a do druhého dne v lednici. Dělám takhle pařížský dort, v Kauflandu koupím třídílný korpus, ze 3 šlehaček pařížskou a dvě normální a je suprový. Zrovna včera se mě ptala sousedka (její syn od nás dostal kousek, když měl malej narozeniny) kde jsem ho nechávala dělat, že byl moc dobrej, že ho synovi taky objedná smajlik - 68. Nejlepší je druhý den, když se šlahačka rozleží smajlik - 57

 
Linda
Linda - 30.4.2012 14:15

Zkousela jsem delat parizskou slehajdu z x receptu a nikdy to nebylo uplne ono smajlik - 26, nevim asi doma udelat správná nejde

 
sharon
sharon - 30.4.2012 13:39

HelenaPa: v jakém poměru a jak to děláš ?

 
Haninka
Haninka - 30.4.2012 12:50

HelenaPa: tu taky dělám a je mňamózní smajlik - 47

 
HelenaPa
HelenaPa - 30.4.2012 12:31

Mnohem lepší je pařížská šlehačka ze šlehačky (aspoň 31%) svařené s ledovými kaštany. Ta pak drží úžasně tuhá. I když u nás se sní dřív, než by stihla povolit.

 
sharon
sharon - 30.4.2012 12:24

pařížskou šlehajdu dnes koupím v kelímku všude, zmrzlinovej pohár miluju a dělám je často....smajlik - 57 i když většinou koupím normální šlehačku ale hned to napravím, koupím paříž......smajlik - 47smajlik - 57

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77189.
    Archiv anket.